Ziekte-Zuivel-Zinvol

Nederland staat bekend om de hoge melkconsumptie. Maar schijn bedriegt. In bijna alle leeftijdscategorieën ligt de consumptie van melk en melkproducten lager dan aanbevolen.

Melk en melkproducten staan vooral bekend als bron van calcium. Maar melk en melkproducten leveren meer voedingsstoffen. Met name de eiwitten zijn van groot belang. Eiwit is nodig voor de opbouw en het onderhoud van weefsels zoals spieren en botten, het transport van stoffen in het bloed en voor de vorming van afweerstoffen.

Wanneer u in het ziekenhuis ligt is het van belang om voeding te gebruiken met extra eiwit. Tijdens opname in het ziekenhuis is de eiwitbehoefte namelijk vaak verhoogd.

Om voldoende eiwit binnen te krijgen wordt u geadviseerd om 6x daags zuivel te gebruiken. Dit wil zeggen zuivel bij zowel de hoofdmaaltijden als tussendoor.

In het assortimentsoverzicht kunt u nalezen welke zuivelproducten op de afdeling zijn.