Gastvrijheid

Gastvrijheid begint al op ons voorterrein. Hier komt u onze gastvrouwen- en heren tegen. Dit team van enthousiaste medewerkers zorgt ervoor dat patiënten en bezoekers de mensgerichte en gastvrije ontvangst krijgen die ze mogen verwachten. U wordt welkom geheten in ons ziekenhuis en krijgt ondersteuning waar nodig, bijvoorbeeld door u te helpen de auto in en uit te stappen of een rolstoel op te halen.

Bezoekers met vragen krijgen direct antwoord en de gastvrouwen- en heren zorgen voor een schoon en gastvrij voorterrein. Zo zien zij toe op het parkeer- en rookbeleid en zorgen ze ervoor dat het terrein netjes blijft. Op deze manier maken zij een bezoek aan ons ziekenhuis voor patiënten en bezoekers zo aangenaam mogelijk. Ze dragen oranje jassen en zijn op werkdagen van 8.00 - 16.30 uur aanwezig.

Onze vrijwilligers zetten zich in voor deze taken: 

Centrale hal en poliklinieken

De vrijwillgers ontvangen en begeleiden bezoekers naar de aanmeldzuilen, assiteren bij de aanmelding en kunnen met u meelopen naar de betreffende afdeling of specialist. Moet er een taxi komen? Dan kunnen zij dat regelen. Zij zijn op werkdagen aanwezig van 8.30 tot 16.00 uur.

Behandelafdeling

Op de behandelafdeling komen patiënten voor een maandelijks terugkerende oogbehandeling. U stelt deze patiënten op hun gemak, begeleidt ze van de ‘druppelkamer’ naar de behandelkamer en houdt ze gezelschap tijdens de wachttijd. Na de behandeling brengt u de patiënt terug naar de wachtkamer waar een begeleider op hem of haar wacht. Zij zijn op dinsdag- en donderdagmiddag aanwezig. 

Verpleegafdelingen

In de kliniek houden vrijwilligers de patiënten gezelschap door bijvoorbeeld een wandeling met ze te maken, een spelletje te doen of gewoon een praatje te maken. Daarnaast verzorgen zij de bloemen die patiënten krijgen en brengen ze de post rond. Ook kunnen ze helpen met ontslag. Zij zijn er op werkdagen van 9.30 - 12.00 uur. 

Vrijwilliger worden?

Wilt u ook vrijwilliger worden in ziekenhuis Tjongerschans? Dat kan! > Lees meer over vrijwilligerswerk en aanmelden