Juridische vorm

Ziekenhuis Tjongerschans maakt deel uit van Zorgpartners Friesland, de overkoepelende stichting waarvan de drie afzonderlijke BV's Tjongerschans, Medisch Centrum Leeuwarden en Noorderbreedte (ouderenzorg) deel uitmaken. Tjongerschans, Medisch Centrum Leeuwarden en Noorderbreedte hebben ieder een eigen raad van commissarissen. Boven de drie organisaties hangt Zorgpartners Friesland, met een eigen raad van toezicht. De leden van de raad van toezicht van Zorgpartners Friesland zijn ook lid van de raden van commissarissen van de BV’s. De BV's zijn zelfstandige entiteiten met een eigen begroting en een eigen jaarrekening (die op concernniveau wordt geconsolideerd).  

De vennootschap Tjongerschans heeft tot doel het, ten dienste van het algemeen belang, bevorderen en (doen) leveren van een samenhangend aanbod aan medisch specialistische zorg, andere zorg en dienstverlening, kwalitatief hoogstaande diagnostiek, behandeling, begeleiding, verpleging, verzorging en adequate informatievoorziening.

Ziekenhuis Tjongerschans B.V.
RSIN / fiscaal nummer: 803520803
Nummer van de Kamer van Koophandel: 41005022

Ziekenhuis Tjongerschans heeft een ANBI-status. Klik hier om het formulier 'publicatieplicht zorginstelling Tjongerschans' wat hieraan gerelateerd te bekijken.