Dermatologie

De afdeling Dermatologie richt zich op de behandeling van huidaandoeningen, flebologie (onder meer spataderen, open been en oedeem) en seksueel overdraagbare aandoeningen. Voor problemen met haren, nagels of slijmvliezen bent u op deze afdeling ook op de juiste plek. U kunt u laten onderzoeken en behandelen voor verschillende huidziekten. Denk bijvoorbeeld aan allergie, eczeem, moedervlekken en psoriasis. Behandelingen van huidziekten gebeuren meestal poliklinisch. Operatieve ingrepen vinden plaats op de behandelafdeling van Tjongerschans.

Afdeling Lichttherapie
Op de afdeling Lichttherapie worden mensen met huidziekten tweemaal per week behandeld. Wanneer u diabetes hebt, kunt u de multidisciplinaire diabetische voetenpoli bezoeken op de eerste woensdag in de maand. Daar zijn meerdere specialisten bij aanwezig.

Kousenspreekuur
U kunt onze dermatoloog tijdens het kousenspreekuur raadplegen over het aanmeten van therapeutische kousen. We werken samen met huidtherapeute Nancy van As van Huidtherapie van As. Tijdens het kousenspreekuur is zij aanwezig voor het aanmeten van therapeutische kousen. 

 

Dermatologie

Uw professionals

Toon alle professionals

Een dermatoloog (huidarts) behandelt mensen met aandoeningen aan de huid. Denk bijvoorbeeld aan allergie, eczeem, moedervlekken, psoriasis en spataderen. Medicijnen kunnen acne verminderen. Acne kan niet altijd genezen. Wel lukt het meestal ervoor te zorgen dat de huid ‘rustig’ wordt en zo blijft totdat het uiteindelijk vanzelf overgaat. Er zijn meerdere methodes om wratten te behandelen, zoals aanstippen, bevriezen, wegbranden, uitlepelen of een crème. Het doel van elke wrattenbehandeling is het kapotmaken van het bovenste deel van de huid.

Onderzoek en diagnose begint meestal met een aantal vragen. Vervolgens kijkt de dermatoloog met het blote oog, maar vaak voelt zij ook hoe de huidafwijking aanvoelt. Ook kan de dermatoloog een dermatoscoop (een soort loupe) gebruiken om de huid beter te bekijken, bijvoorbeeld bij een moedervlek. Soms is aanvullend onderzoek nodig, zoals een biopsie, bloedonderzoek of een duplexonderzoek (soort echo) bij spataderen.

Behandelingen van huidziekten gebeuren meestal poliklinisch. Operatieve ingrepen vinden plaats op de behandelafdeling van Tjongerschans. Psoriasis kan bijvoorbeeld goed behandeld worden met crèmes of zalven, lichttherapie, tabletten en injecties. Genezing is nog niet mogelijk. Door de behandeling kan de psoriasis een stuk beter worden. Ook voor spataderen hebben we diverse behandelmethodes. Welke behandeling voor u het meest geschikt is, hangt onder andere af van de grootte van de spataderen, hoe de spataderen eruitzien en ook van de plek waar de spataderen op de benen te zien zijn.

De best mogelijke zorgervaring

Wij staan dag en nacht voor u klaar