Dermatologie

De afdeling Dermatologie richt zich op de behandeling van huidaandoeningen, flebologie (onder meer spataderen, open been en oedeem) en seksueel overdraagbare aandoeningen. Voor problemen met haren, nagels of slijmvliezen bent u op deze afdeling ook op de juiste plek. U kunt u laten onderzoeken en behandelen voor verschillende huidziekten. Denk bijvoorbeeld aan allergie, eczeem, moedervlekken en psoriasis. Behandelingen van huidziekten gebeuren meestal poliklinisch. Operatieve ingrepen vinden plaats op de behandelafdeling van Tjongerschans.

Afdeling Lichttherapie
Op de afdeling Lichttherapie worden mensen met huidziekten tweemaal per week behandeld. Wanneer u diabetes hebt, kunt u de multidisciplinaire diabetische voetenpoli bezoeken op de eerste woensdag in de maand. Daar zijn meerdere specialisten bij aanwezig.

Kousenspreekuur
U kunt onze dermatoloog tijdens het kousenspreekuur raadplegen over het aanmeten van therapeutische kousen. We werken samen met huidtherapeute Nancy van As van Huidtherapie van As. Tijdens het kousenspreekuur is zij aanwezig voor het aanmeten van therapeutische kousen. 

 

Dermatologie

Uw professionals

Toon alle professionals

Voor informatie over dermatologische aandoeningen zijn er een groot aantal websites beschikbaar. Ook kunt u altijd uw arts vragen voor meer informatie. Hieronder vindt u de links naar de meest relevante websites:

 

Het consult begint meestal met een aantal vragen. Vervolgens kijkt de dermatoloog met het blote oog, maar vaak voelt zij ook hoe de huidafwijking aanvoelt. Ook kan de dermatoloog een dermatoscoop (een soort loupe) gebruiken om de huid beter te bekijken, bijvoorbeeld bij een moedervlek. Soms is aanvullend onderzoek nodig, zoals een biopsie, bloedonderzoek of een duplexonderzoek (soort echo) bij spataderen. Ook kunnen er allergietesten worden gedaan bij een verdenking op een contact allergie.

Er zijn vele soorten behandeling mogelijk voor heel veel soorten dermatologische aandoeningen. U kunt op de hieronder genoemde websites meer informatie vinden.

 

De best mogelijke zorgervaring

Wij staan dag en nacht voor u klaar