Zwemmen voor mensen met hersenletsel

Ziekenhuis Tjongerschans realiseert samen met de Edwin van der Sar Foundation en onze partner Sportstad Heerenveen beweegprojecten voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Dit doen wij onder de naam ’NAH Beweegteam Heerenveen’. We zijn gestart met een zwemgroep.

Waarom zwemmen?

Zwemmen is ideaal voor herstel van motoriek en evenwicht, creëert zelfvertrouwen en is bovendien een gezellige groepsactiviteit. Uit onderzoeken blijkt dat niet alleen het lijf, maar ook het brein baat heeft bij regelmatig bewegen. En wanneer het lijf niet meezit, is de gewichtsloosheid van een zwembad heerlijk om in te bewegen!

Wat, wanneer en waar

We gebruiken het speciaal aangepaste bad in Sportstad. Elke donderdag van 14.00 – 15.00 uur (schoolvakanties uitgezonderd) bieden wij zwemmen aan onder professionele begeleiding. Deze zwemactiviteit vindt plaats in het bad met beweegbare vloer zodat het voor iedereen goed toegankelijk is. Let op: We gaan er vanuit dat je redelijk zelfstandig kunt zwemmen en jezelf aan en uit kunt kleden. Mocht dit niet het geval zijn, vraag dan iemand mee. Begeleiding is gratis.

Adres zwemlocatie

Sportstad
Abe Lenstraboulevard 23B
8448 JA Heerenveen

Aanmelden

We doen vooraf graag een kennismakingsgesprek waarin we je een aantal vragen stellen over jouw lichamelijke conditie. Na dit gesprek en een proefles kunt je een 10 badenkaart aanschaffen voor € 45. Je hebt geen CIZ- of WMO-indicatie nodig om mee te doen. Je kunt je aanmelden via beweegteam@sportstad.nl. Je kunt je ook telefonisch aanmelden via 0513 – 614 800.

Meer weten?

Kijk op www.edwinvandersarfoundation.nl

Sponsor worden?

Wil je dit geweldige initiatief ook steunen of sponoren? Dan kan! Neem dan contact met ons op beweegteam@sportstad.nl 

Onze sponsoren