Zwemplezier voor kinderen met diabetes

Op donderdag 31 augustus hebben kinderen, die in ziekenhuis Tjongerschans begeleiding krijgen voor hun diabetes, een geweldige middag gehad bij Subtropisch Zwembad Swimfun in Joure. Voor deze groep kinderen organiseert diabetesconsulente Bea Downar regelmatig een leuk uitje. Dit keer waren de kinderen en hun ouders uitgenodigd door Swimfun. Hun broertjes en zusjes mochten ook mee.

 

20 kinderen, in de leeftijd tussen 4 en 14 jaar, hebben veel plezier beleefd op de glijbaan, de wildwaterbaan en in het bubbelbad. Voor de kinderen zonder zwemdiploma was, onder toezicht van hun ouders, volop vertier in het peuterbad. De groep werd begeleid door kinderarts R. Bakker, verpleegkundige N. Jelsma en diabetesconsulente Bea Downar.

Na het zwemfestijn kregen alle kinderen patat en een soft ijsje. Het was voor iedereen een bijzondere ervaring om met zoveel kinderen tegelijk bloedsuikers te meten en insuline toe te dienen. Omdat de kinderen de hele middag druk bezig waren moesten velen de insulinedosering naar eigen inschatting verlagen om niet in een ‘hypo’ (te laag bloedsuiker) uit te komen. Ouders konden onderling ervaringen en telefoonnummers uitwisselen.

Tjongerschans, de ouders en de kinderen bedanken Swimfun voor de uitnodiging en sponsoring. Het was een gezellige middag!

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.