Gipsverbandmeester in opleiding

Bepaalde tijd, 32 uur


Ziekenhuis Tjongerschans is een gastvrij ziekenhuis in Heerenveen met bewezen hoge kwaliteit van zorg. Tjongerschans staat in eerste instantie sterk in verbinding met de patiënt en zijn omgeving, maar daarnaast ook met zijn medewerkers en de maatschappij. We stellen als doel om waarde toe te voegen in termen van hogere mate van beleefde gezondheid en welzijn van de patiënten. Maar ook: een hogere mate van motivatie en tevredenheid in het werk. Het ziekenhuis – en daarmee iedere medewerker – voelt zich hiervoor verantwoordelijk. Samen met collega’s zet de medewerker de zorgvraag van de patiënt centraal. Dat betekent continu leren, verbeteren en blijven samenwerken. Samenwerken met collega’s, andere ziekenhuizen, huisartsen, ouderenzorg, thuiszorg, verloskundigen, kraamzorg, sportartsen, apothekers en gemeenten in de regio.


De gipskamer is onderdeel van het centrum Chirurgie, Dermatologie en Urologie. Je voert in nauwe samenwerking met de medische specialist als hoofdbehandelaar de zorg uit van zorgvragers met problemen aan steun- en bewegingsapparaat. De behandeling bestaat uit het aanbrengen van applicaties die mobilisatie, immobilisatie, ondersteuning, correctie en/of drukontlasting van een deel van het lichaam tot doel hebben.


Je werkt binnen de polikliniek en maakt onderdeel uit van een multidisciplinair team dat bestaat uit onder andere chirurgen, orthopeden, dermatologen, revalidatieartsen en andere zorgverleners binnen ons ziekenhuis en daarbuiten.

Het team van de gipskamer is eveneens onderdeel van het Wond Expertise Centrum wat in ontwikkeling is binnen ons centrum.


In deze functie ben je in opleiding om

 • Immobiliserende, correctieve, ondersteunende en druk ontlastende applicaties aan te kunnen brengen, te controleren, aan te passen en te verwijderen
 • Het kunnen vervaardigen van tijdelijke orthesen en protheses en opbouwen van extensiemateriaal
 • Draad- of andere externe extensies of fixaties te verwijderen
 • Fracturen en luxatie in overleg met de behandelend arts te reponeren en te corrigeren en samen met de arts het resultaat te beoordelen
 • Het behandelplan bij te stellen in overleg met de arts
 • Te zorgen voor schriftelijke verslaglegging en het evalueren van de behandeling
 • Te leren in het continue kritisch nadenken, meedenken over de situatie van de patiënt en de kleine en grote beslissingen, die voortvloeiende daaruit genomen moeten worden met betrekking tot de bestaande en de te verwachten problematiek en de zorg.


Wij vragen

 • Een actieve, lerende en professionele houding
 • Een actieve bijdrage aan het verder ontwikkelen van de afdeling en het team
 • Een collega die constructief kan samenwerken en flexibel is
 • Een collega die leiderschap vertoont en beheerst over uitstekende communicatieve vaardigheden
 • Een collega die de kernwaarden van Tjongerschans: mensgericht, bevlogen en professioneel verantwoordelijk uitdraagt
 • Vooropleiding verpleegkundige of fysiotherapeut.


Wij bieden

 • Een contract voor bepaalde tijd voor 32 uur per week gedurende de opleiding, met mogelijkheid tot een vast dienstverband na de opleiding
 • Inschaling conform de CAO ziekenhuizen
 • Overige arbeidsvoorwaarden conform de CAO ziekenhuizen.
   


Interesse?

Je kunt uitsluitend online solliciteren via de button 'Solliciteer direct' tot 16 januari 2019. Na de sluitingsdatum en briefselectie ontvang je zo spoedig mogelijk bericht van ons.


Voor meer informatie kun je contact opnemen met Erica Wind, teamleider, via telefoonnummer 0513-685578 of Mirjam van Haskera, centrummanager, via telefoonnummer 0513-685653.


Sluitingsdatum: 16 januari 2019

Sollicitatieformulier

Voorbeeld: M.L. (Hoofdletter(s) met punt erachter)


Man
VrouwIk werk
Ik studeer
Overig

CV en motivatiebrief

Upload hier je CV en motivatiebrief. Dit kan in .doc, .docx en .pdf formaat. Sluit eerst je bestanden af, voordat je ze uploadt.Ik ga akkoord met de Algemene voorwaarden *

Velden met een * zijn verplicht