(opleiding tot) Specialistisch obstetrieverpleegkundige

Onbepaalde tijd, 28 uur


Tjongerschans is een gastvrij ziekenhuis in Heerenveen met bewezen hoge kwaliteit van zorg. Tjongerschans staat in eerste instantie sterk in verbinding met de patiënt en zijn omgeving maar daarnaast ook met zijn medewerkers en de maatschappij. We stellen als doel om waarde toe te voegen in termen van hogere mate van beleefde gezondheid en welzijn van de patiënten. Maar ook: een hogere mate van motivatie en tevredenheid in het werk. Tjongerschans – en daarmee iedere medewerker – voelt zich hiervoor verantwoordelijk. Samen met collega’s zet de medewerker de zorgvraag van de patiënt centraal. Dat betekent continu leren, verbeteren en samenwerken. Samenwerken met collega’s, andere ziekenhuizen, huisartsen, ouderenzorg, thuiszorg, verloskundigen, kraamzorg, sportartsen, apothekers en gemeenten in de regio.
 

Het centrum Vrouw, Moeder en Kind is één van de speerpunten en bestaat uit de afdelingen Obstetrie en Kindergeneeskunde met de daarbij behorende klinische, behandel- en poliklinische capaciteit. Het centrum levert regionaal hoogwaardige zorg  in Heerenveen, Lemmer, Emmeloord, Oosterwolde en Steenwijk. Vanuit onze visie staat het principe van de gezinsgerichte zorg centraal. Uitgangspunt is dat ouders/verzorgers en kind zo veel mogelijk samen blijven, ongeacht of de moeder of haar kind gespecialiseerde zorg nodig hebben. Voor de teams  betekent dit dat er steeds meer integratie plaatsvindt  tussen de twee klinische afdelingen.

 

Ben je verpleegkundige en wil je graag op onze afdeling Vrouw, moeder en Kind  werken? En heb je zin om je verder te ontwikkelen in het verpleegkundig vak? Dan is dit je kans.

In de opleiding tot obstetrie verpleegkundige leer je competenties te ontwikkelen die nodig zijn om passende begeleiding en voorlichting te bieden aan zwangere vrouwen, kraamvrouwen en het kers verse gezin, ook leer je de zorg te coördineren in de verloskamers.

De opleiding bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Het theoretische gedeelte van de opleiding wordt verzorgd door het Wenckenbach Instituut te Groningen. Het praktische gedeelte bestaat uit een praktijkleerperiode in Tjongerschans op het vrouw, moeder & Kind centrum. Na het behalen van je obstetrie wordt uiteindelijk ook van je verwacht dat je de specialisatie kinderverpleegkundige gaat behalen zodat je beide specialisaties bezit en je op het gehele centrum inzetbaar kunt zijn.


Wij vragen

 • een afgeronde HBO-V opleiding
 • minimaal 1 jaar ervaring als gediplomeerd verpleegkundige
 • ervaring op een afdeling Obstetrie is een pré
 • affiniteit met onze visie op gezinsgerichte zorg
 • een hoge mate van flexibiliteit
 • een klantgerichte instelling, bereidheid tot samenwerken en staan voor eigen verantwoordelijkheid.

 

Wij bieden

 • bij geschiktheid een vast contract
 • een specialistische obstetrie opleiding
 • salaris conform de CAO ziekenhuizen
 • overige arbeidsvoorwaarden conform de CAO ziekenhuizen.
   

 


Interesse?

Je kunt uitsluitend online solliciteren tot 17 januari 2019. Na de sluitingsdatum en briefselectie ontvangt u zo spoedig mogelijk bericht.

 

Voor meer informatie kunt u contact op nemen met Petra Kuiper, Teamleider Obstetrie & Gynaecologie, tel. 0513-685637 of via mail Petra.Kuiper@tjongerschans.nl.

 

De sollicitatiegesprekken zullen worden gehouden op 24 januari 2019.


Sluitingsdatum: 17 januari 2019

Sollicitatieformulier

Voorbeeld: M.L. (Hoofdletter(s) met punt erachter)


Man
VrouwIk werk
Ik studeer
Overig

CV en motivatiebrief

Upload hier je CV en motivatiebrief. Dit kan in .doc, .docx en .pdf formaat. Sluit eerst je bestanden af, voordat je ze uploadt.Ik ga akkoord met de Algemene voorwaarden *

Velden met een * zijn verplicht