Functioneel applicatiebeheerder HIX

Onbepaalde tijd, 36 uur


De afdeling Informatie en Communicatie Technologie (ICT) draagt zorg voor vernieuwing en beheer van de ICT-infrastructuur van ziekenhuis Tjongerschans inclusief de onderdelen polikliniek Lemmer en Sportstad Heerenveen. Een van de aandachtspunten is de advisering en ondersteuning van de gebruikersorganisatie, zowel op het gebied van zorginhoudelijke en patiënt gerelateerde processen als op het gebied van kantoorautomatisering. De afdeling ICT bestaat op dit moment uit 18 medewerkers die onderverdeeld zijn in twee teams. Het IT team (12 medewerkers) is verantwoordelijk voor de ICT infrastructuur. Het Functionele applicatiebeheerteam (6 medewerkers) is verantwoordelijk voor het inrichten en beheren van het Ziekenhuis Informatie Systeem (ZIS) en Elektronisch Patiënten Dossier (EPD).

 

In de functie van functioneel applicatiebeheerder HIX draag je zorg voor optimale gebruikersondersteuning. Je bent de schakel tussen de eindgebruikers en de applicatie. Je begeleidt zorgprofessionals in het dagelijkse werken met het HIX door incidenten op te lossen, je analyseert problemen en draagt oplossingsvoorstellen aan. Je zorgt voor het stabiel functioneren van het HIX door testactiviteiten uit te voeren en ondersteunt je collega applicatiebeheerders in het door ontwikkelen van de applicatie. Je biedt ondersteuning in innovatieve projecten en zorgt voor een goede aansluiting van het ZIS/EPD bij de bedrijfsprocessen. In samenwerking met je collega’s realiseer je de gevraagde processen in HIX. Je richt de applicatie in, documenteert de veranderingen en instrueert de eindgebruikers.

 

Wij vragen

 • een afgeronde ICT gerelateerde opleiding, bijvoorbeeld bedrijfskundige informatica
 • werk- en denkniveau op HBO-niveau, door opleiding en/of door werkervaring
 • het zelfstandig en accuraat kunnen werken en van aanpakken weten
 • leergierigheid en het in staat zijn om een nieuwe applicatie eigen te maken
 • goede communicatieve vaardigheden in woord en geschrift
 • het helder en vriendelijk kunnen communiceren, zowel met collega’s als met gebruikers
 • het overzicht kunnen houden en kalmte kunnen bewaren, ook als er druk op je wordt uitgeoefend
 • een klantgerichte attitude, en de bereidheid extra ondersteuning te bieden daar waar nodig.

 

Wij bieden

 • een interessante en afwisselende functie waarbij je met verschillende disciplines in contact komt
 • een positief werkklimaat waarbij collegialiteit en werk verzetten hand in hand gaan
 • een organisatie met focus op ontwikkeling en verbetering
 • een grote mate van zelfstandigheid en vrijheid om de werkzaamheden zelf in te richten
 • goede arbeidsvoorwaarden binnen het CAO Ziekenhuizen zoals reiskostenvergoeding, een fietsplan, eindejaarsuitkering en premiekorting op verzekeringen.
   

De functie Functioneel Applicatiebeheerder HIX is ingedeeld in salarisschaal FWG 50 conform de CAO ziekenhuizen, afhankelijk van kennis en ervaringsniveau.
 


Interesse?

Je kunt uitsluitend online solliciteren tot 17 januari a.s. Na de sluitingsdatum en briefselectie ontvangt u zo spoedig mogelijk bericht.


Voor meer informatie kun je contact opnemen met Douwe Jan Rienstra, teamleider Functioneel Applicatiebeheer HIX via e-mailadres douwe.jan.rienstra@tjongerschans.nl of telefoonnummer 0513-685659.

 

De sollicitatiegesprekken worden gehouden op vrijdag 25 januari a.s.


Sluitingsdatum: 16 januari 2019

Sollicitatieformulier

Voorbeeld: M.L. (Hoofdletter(s) met punt erachter)


Man
VrouwIk werk
Ik studeer
Overig

CV en motivatiebrief

Upload hier je CV en motivatiebrief. Dit kan in .doc, .docx en .pdf formaat. Sluit eerst je bestanden af, voordat je ze uploadt.Ik ga akkoord met de Algemene voorwaarden *

Velden met een * zijn verplicht