Tjongerschans en MCL gaan fuseren

Heb je het al gehoord? Ziekenhuis Tjongerschans en Medisch Centrum Leeuwarden gaan samen verder als Frisius MC. Vanaf 1 januari 2025 zijn onze krachten gebundeld. Nieuwsgierig wat dit voor jou betekent? Lees en bekijk hier meer!

Door samen te werken kunnen we onze krachten bundelen. Hierdoor zijn we in staat om middelen en capaciteiten efficiënter in te zetten. Samen staan de ziekenhuizen sterker om noodzakelijke investeringen te doen in digitalisering en vernieuwing in de zorg (van morgen).

Frisius MC wordt een topklinisch ziekenhuis met algemene, complexe en topklinische zorg op twee locaties. Wist je dat het MCL al één van de topklinische ziekenhuizen (STZ) in Nederland is? Dit betekent dat het MCL mag opleiden, meedoet aan onderzoek, bijdraagt aan wetenschap en constant blijft innoveren. Hiermee zorgen we ervoor dat er topklinische zorg in de regio voor inwoners blijft. Dat we een topklinisch ziekenhuis zijn zorgt er ook voor dat we een aantrekkelijke werkgever zijn. We zijn straks een STZ-ziekenhuis op twee locaties waar opleiden, leren, onderzoek en ontwikkelen hoog in het vaandel staat. Dat maakt werken bij Frisius MC interessant. Bij ons ben je nooit uitgeleerd!

Iedereen is hard nodig, nu en in de toekomst. Het tekort aan (zorg)medewerkers is én blijft een grote uitdaging. Het kan zo zijn dat medewerkers (op termijn) op een andere locatie of op beide locaties gaan werken of dat hun werk gaat veranderen. Op de langere termijn is de verwachting dat het zorgaanbod op beide locaties wijzigt. Sommige behandelingen gebeuren dan bijvoorbeeld op één locatie. Hoe deze ontwikkelingen er precies uit gaan zien kunnen we nu nog niet zeggen.

 

 

Vanaf begin 2025 gaan patiënten, bezoekers, medewerkers en kandidaten op beide locaties ook aan de naamgeving zien dat beide ziekenhuizen zijn gefuseerd. De naamswijziging wordt geleidelijk doorgevoerd. Daarbij wordt zorgvuldig gekeken naar de kosten en gelet op duurzaamheid. Het kan dus zo zijn dat er nog een tijdje ‘oude’ Tjongerschans- of MCL-logo's op bepaalde uitingen zichtbaar zijn.