Anniek van der Spoel - follow up

Sinds de start van Anniek haar stage eind februari 2022 heeft ze al veel geleerd en ook heeft ze haar plekje op de afdeling Facilitair goed gevonden. “Ik leer telkens meer mensen kennen en het voelt alsof ik er echt tussen werk. Daarnaast heeft Tjongerschans een familiecultuur, het is laagdrempelig en je begroet elkaar op de wandelgangen!”

Anniek vertelt ze dat ze vrij blanco aan haar stage begon en gewoonweg mee ging in de flow. Facility management is een brede opleiding en een stageplek als deze past daar goed bij. Zo heeft Anniek de mogelijkheid om zich breed te oriënteren bij het regisseren en verbeteren van ondersteunende processen rondom de beveiliging en de schoonmaak tot aan de hotelservices. Binnenkort gaat ze nog meelopen met de facilitair adviseurs. “Met mijn onderzoek doe ik wat de adviseurs ook doen, alleen ligt mijn focus op het restaurant en zijn zij onder andere bezig met de inrichting en verbouwing van het ziekenhuis.”

Over het onderzoek gesproken… De onderzoeksvraag ‘Het verduurzamen van het voedingsassortiment’, wordt voor Anniek telkens duidelijker welke richting ze met het onderzoek op gaat. Tijdens het eerste gesprek was ze bezig met de onderzoeksopzet en inmiddels heeft ze al uitgebreid deskresearch gedaan naar de trends en ontwikkelingen op het gebied van voeding. “Biologische producten is een trend, maar ook het verhaal achter het product is een trend. Ik analyseer de trends en geef aan wat wij er als ziekenhuis mee kunnen.” Voor het onderzoek heeft Anniek interviews met diverse teamleiders en senior-medewerkers van de facilitaire afdelingen de gewenste situatie in kaart gebracht. “In contact komen met deze collega’s vond ik in het begin lastig omdat ik merkte dat zij een drukke agenda hebben. Maar iedereen is juist enthousiast en wil graag helpen.” De komende weken gaat ze nog een enquête verspreiden om te achterhalen wat de wensen en behoeften van de bezoekers van de brasserie en het restaurant zijn.

Naast het onderzoek werkt Anniek ook mee op de afdeling. Ze neemt deel aan vergaderingen waarbij ze inmiddels ook een eigen inbreng kan geven. “Recent hadden we een overleg met een extern bedrijf over gastvrijheid in het ziekenhuis. Door mijn bijbaan als schoonmaker bij Tjongerschans kan ik ervaringen delen en input geven.” Het leukste tot nu toe vindt Anniek het testen van producten. Zo heeft ze zelf een test opgezet met een Vega bietensalade. Eerder al kwamen de vegan producten goed uit de test, dit mocht Anniek verder onderzoeken. “Dan ga ik met mensen om tafel om samples te proeven. We kijken dan naar de kleur en proeven natuurlijk de smaak.”

Tot slot vertelt Anniek dat deze stage goed past bij haar opleiding. Het onderzoek komt namelijk overeen met de casussen die zij op school heeft gehad. Daarbij moest ze onderzoek doen en advies geven, dit deed ze dan in een projectgroep. Dat is nu wel anders, aan het stage onderzoek werkt Anniek geheel zelfstandig. “Gelukkig kan ik vragen stellen in de groepsapp van school, daarin vragen we onderling aan elkaar hoe we dingen aanpakken.” Aan het einde van Anniek haar stageperiode spreken we haar weer. Tegen die tijd heeft ze haar onderzoek afgerond en vertelt ze over het advies wat hieruit is voortgekomen. Daarnaast zijn we natuurlijk ook benieuwd naar welke meewerktaken ze nog meer heeft gedaan… Stay tuned!

Meer verhalen van Anniek

Ben je benieuwd hoe ze de laatste maand van haar stage heeft beleefd?

Lees het verhaal