"Veel ruimte om te leren en te groeien"

Jente de Vos is 25 jaar en werkt sinds 2,5 jaar in Tjongerschans. Momenteel volgt ze de opleiding tot kinderverpleegkundige. Ze vindt het belangrijk dat er veel ruimte is om te leren en door te groeien. In Tjongerschans is ze helemaal op haar plek.

‘Ik wilde eerst de kraamzorg in en volgde de mbo-opleiding daarvoor. Na deze opleiding ben ik toch verder gaan studeren en heb ik de hbo-v praktijkroute aan de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden gevolgd. Mijn stages liep ik in Tjongerschans op de afdeling Neurologie/MDL en later op de kinder- en kraamafdeling. Werken in een ziekenhuis is echt mijn ding. Ik houd van de dynamiek, de (doorgaans) korte ligtijd, verschillende ziektebeelden, acute zorg en de contacten met patiënten en ouders. In een aantal dagen kun je echt het verschil maken.

In het centrum Vrouw, Moeder & Kind van Tjongerschans ben ik helemaal op mijn plek. Ik ben een perfectionist en overleg veel met patiënt, ouders en het team. Gelukkig is er altijd een collega die met mij mee wil kijken. Vooral als beginnende verpleegkundige is dat prettig, je staat er zeker niet alleen voor. Heftige gebeurtenissen zijn goed bespreekbaar binnen het team. Iedereen vangt elkaar goed op.

Tjongerschans is een mooi ziekenhuis met veel doorgroeimogelijkheden. Ik ben trots op wat ik in de afgelopen 2,5 jaar allemaal heb geleerd en vind het belangrijk om me te blijven ontwikkelen. Als ik klaar ben met de opleiding tot kinderverpleegkundige ga ik door met de opleiding tot obstetrieverpleegkundige, zo ben ik op twee afdelingen binnen het centrum inzetbaar en een schakel tussen de afdelingen.’

Onze collega's

Ben je benieuwd naar de verhalen van andere medewerkers? 

Lees meer verhalen