“Tjongerschans gaat mee in innovaties, dat houdt mijn werk interessant”

Sinds 2017 werkt Auke van der Meer (36) in Tjongerschans. Als technicus is hij overal in en om het ziekenhuis te vinden. Om zijn kennis en vaardigheden op peil te houden, laat hij zich regelmatig (bij)scholen.

“Als technicus ben ik onder andere verantwoordelijk voor de klimaatbeheersing voor een aantal bouwdelen van het ziekenhuis, waaronder de verpleegafdelingen. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de warmteopwekkingsinstallaties, zorg ik dat alle automatische deuren in het ziekenhuis blijven werken en zorg ik voor de apparatuur op de centrale sterilisatieafdeling. Ook geef ik samen met mijn collega’s advies bij nieuw- en verbouwprojecten.

Het is een veelzijdige en uitdagende functie, waarbij brede technische kennis en interesse zijn vereist. We werken in een team waarbij we de taken hebben verdeeld, maar altijd op elkaar kunnen terugvallen. Zo heeft ieder zijn eigen aandachtsgebieden en delen van het gebouw waarvoor hij verantwoordelijk is, maar specifieke en specialistische kennis is er natuurlijk ook.

Storingsdiensten draaien is ook onderdeel van mijn werk. Ongeveer eens per zes weken ben ik een week lang dag en nacht bereikbaar voor storingen. Wat voorkomt zijn bijvoorbeeld storingen in de waterdetectie, een luchtbehandelingskast of het oproepsysteem voor de verpleegkundigen. Ik beoordeel de ernst van de storing en bekijk of ik direct actie moet ondernemen of er op een later moment naar kan kijken. Dat betekent soms dat ik buiten werktijd naar het ziekenhuis moet komen, gelukkig woon ik om de hoek.

Voor mij is geen dag hetzelfde. De techniek staat nooit stil, we moeten blijven innoveren om bij te blijven. Gelukkig gaat Tjongerschans daar in mee. Dat is goed voor de patiënt, de organisatie en natuurlijk ook voor mij. Ik kan als technicus mijn kennis en vaardigheden continu verbreden en verdiepen. Doorgroeien kan in dit ziekenhuis zeker. Als je jezelf wilt laten (bij)scholen, is daar de ruimte voor.”

Onze collega's

Ben je benieuwd naar de verhalen van andere medewerkers? 

Lees meer verhalen