Samenwerking verloskundigen

Wij vinden het belangrijk dat alle hulpverleners die bij de zorg voor je zwangerschap betrokken zijn, goed met elkaar samenwerken. Het gaat om de verloskundigen van de thuispraktijken rondom het ziekenhuis, de medewerkers in het ziekenhuis (klinisch verloskundigen, gespecialiseerde verpleegkundigen, gynaecologen, kinderartsen) en de kraamzorg.

 

Vertrouwen en respect

Goede samenwerking begint met vertrouwen en respect voor elkaar. Dat is er bij ons, voor zover we kunnen herinneren, altijd al geweest. Maar het gaat verder.

 

Gemeenschappelijke protocollen

We spreken af hoe we samen de zorg voor jou organiseren. Alle vrouwen die zwanger zijn bespreken we in een gezamenlijk overleg. We maken een zorgpad: wat is de beste zorg voor jou en wie geeft je welke zorg. We stemmen dat zo goed mogelijk af op jouw wensen.

Bij verschillende problemen in de zwangerschap spreken we af wie wat doet. Zo werken we aan gemeenschappelijke protocollen. Daarbij zijn zo nodig ook de ambulancedienst en het CJG (centrum jeugd en gezin) van de Gemeente Heerenveen betrokken.

 

Nascholing en trainingen

We volgen gezamenlijke nascholingen en we doen teamtrainingen. We bespreken met elkaar wat er gebeurd is als een kind met een onverwacht slechte start wordt geboren. Dan maken we samen een plan over wat we in de toekomst beter gaan doen.

 

Voorbeeld van goede samenwerking

Wij zijn er trots op dat we in Nederland als een van de voorbeelden van goede samenwerking worden genoemd.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.