imgHeader01

Cliëntenpanel. Uw mening telt!

 

Middels het cliëntenpanel kunt u invloed uitoefenen op de kwaliteit van de zorg in het ziekenhuis. Met cliënten bedoelen wij alle patiënten en bezoekers die het ziekenhuis binnenkomen zowel vandaag als morgen als in de toekomst. Centraal staan uw ervaringen.

 

De cliëntenraad is een medezeggenschapsraad binnen het ziekenhuis. Vanuit de invalshoek van de cliënt, geven de leden van de cliëntenraad het ziekenhuis advies bij nieuwe plannen of veranderingen in het beleid. Verbetering van de kwaliteit van de zorg aan de cliënten is de doelstelling.

 

Waarom een cliëntenpanel?

 

Goede gezondheidszorg en een goede dienstverlening is voor iedereen belangrijk. Door van u te horen hoe u het ziekenhuis ervaart, kunnen de leden van de cliëntenraad zich een beter beeld vormen van wat onder de cliënten leeft.

 

Hoe werkt een cliëntenpanel?

 

De cliëntenraad legt een aantal keren per jaar via de e-mail aan het cliëntenpanel een korte vraag of stelling voor, zodat voor de cliëntenraad duidelijker wordt wat ú daar nu van vindt.

Onderwerpen kunnen bijvoorbeeld zijn: wachtlijsten voor een afspraak, het praktisch plannen van afspraken, parkeervoorzieningen etc. Ook kunt u denken aan zaken als patiëntveiligheid, hoe persoonlijk wordt u behandeld en weet u wie u verzorgt en behandelt, ofwel kent u het gezicht van uw zorgverleners.

 

Waarom via e-mail?

 

Gekozen is voor het gebruik van het medium e-mail omdat het hierbij mogelijk is om op korte termijn vragen aan u voor te leggen en beantwoord te kunnen krijgen. Aan een adviesverzoek is vaak een reactietermijn van enkele weken gekoppeld. Door het snel uitzetten van vragen en het snel ontvangen van reacties daarop kan de cliëntenraad uw bevindingen in het advies aan de directie meenemen.

 

Worden mijn persoonlijke gegevens beschermd?

 

Vanzelfsprekend worden uw persoonlijke gegevens beschermd. De informatie die u aan de cliëntenraad geeft, wordt opgeslagen in een digitaal bestand. Dit bestand wordt niet aan anderen ter beschikking gesteld en wordt alleen gebruikt voor het cliëntenpanel.

U kunt uw gegevens op uw verzoek altijd laten aanpassen of laten verwijderen uit het bestand. U ontvangt een bericht wanneer uw verzoek is ontvangen en verwerkt.

 

Wilt u deelnemen aan het cliëntenpanel?

 

U kunt zich aanmelden

 

Van belang is het om van u de navolgende gegevens te vernemen bij uw aanmelding:

uw volledige naam, geboortejaar, geslacht en e-mailadres.

De cliëntenraad stelt het op prijs als u hen in uw e-mailbericht wilt informeren of u behoort tot een specifieke patiëntengroep (bent u bijvoorbeeld hartpatiënt, longpatiënt, diabeet)?

 

De cliëntenraad hoopt enthousiaste reacties te mogen ontvangen, waardoor input geleverd wordt om te helpen de kwaliteit van ziekenhuis Tjongerschans verder te verbeteren.

 

Tot Slot

 

Heeft u vragen over het cliëntenpanel of over de cliëntenraad?

Neemt u in dat geval gerust contact op met het secretariaat van de Cliëntenraad. Het secretariaat is te bereiken

 

 

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.