imgHeader01

NIAZ accreditatie

Ziekenhuis Tjongerschans heeft in juni 2013 de accreditatie van het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg (NIAZ) behaald. Het keurmerk bevestigt dat het ziekenhuis kwalitatief goede, en veilige zorg levert en voortdurend werkt aan verbetering.

 

Deze accreditatie omvat ook het Veiligheidsmanagement Systeem (VMS).

Het VMS vormt het systeem waarmee ziekenhuizen continu risico’s signaleren, verbeteringen doorvoeren en beleid aanpassen. Het is daarmee de verankering van patiëntveiligheid in de praktijk.

 

De Tjongerschans liet haar werkwijzen en processen toetsen door een auditteam. Zo’n audit is een systematisch en onafhankelijk onderzoek om te bepalen of de werkwijzen en processen van het ziekenhuis voldoen aan de normen die de NIAZ daarvoor heeft opgesteld.

De NIAZ-auditoren, die het onderzoek uitvoeren, zijn allen zelf werkzaam in andere ziekenhuizen en hebben daardoor kennis van zaken. Het auditteam vond het ziekenhuis mooi, ruim, licht, netjes en vooral ook gastvrij. Het viel het auditteam op dat het VMS overal volop onder de aandacht is, ook bij de medische staf.

 

Freek Korver, directievoorzitter van de Tjongerschans, is trots: “Tjongerschans heeft kwaliteit en veiligheid hoog in het vaandel staan. Dit is een bevestiging dat we in ons ziekenhuis uitstekende zorg leveren. Ons motto ‘Beter met zorg’ geven alle medewerkers en zorgprofessionals dagelijks met z’n vorm. Een bevestiging hiervan was ook nog eens de positieve uitkomst van een inspectiebezoek aan onze operatiekamers, afgelopen vrijdag.”

 

NIAZ

Het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg (NIAZ) levert een bijdrage aan de borging en verbetering van de kwaliteit van de gezondheidszorg. Dat doet het door het ontwikkelen van kwaliteitsnormen en het toepassen daarvan in de toetsing van zorginstellingen en zorgprocessen. Dit resulteert in een oordeel waaraan derden – zorgconsumenten, zorgverzekeraars, samenwerkingspartners, overheden en samenleving – het vertrouwen kunnen ontlenen dat de zorg reproduceerbaar op een adequate en veilige manier wordt voortgebracht.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.