imgHeader01

Kunstcommissie Ziekenhuis Tjongerschans

 

De Kunstcommissie bestaat uit de volgende personen; 

 

 

Khaled Mansour, Oogarts, voorzitter

Jeanine Oppewal, Teamleider Receptie en Beveiliging, secretaresse

Froukje de Jong, KAPP apotheek

Gerda Nienhuis, Stafmedewerker Facilitair Bedrijf

Hilda Spijker, secretaresse SEH

Jan Petersen, Anesthesioloog

Petra van Velsen, P&O adviseur

 

Waarvoor is de kunstcommissie verantwoordelijk:

 

Beheren van de aanwezige kunstcollectie.

De kunstcollectie van de Tjongerschans is verdeeld over alle ruimtes in het ziekenhuis, en een deel van de collectie bevindt zich in het kunstdepot, een daarvoor aangewezen ruimte in de kelder van het ziekenhuis.

De kunstwerken zijn decoratief en verfraaien ons gebouw, maar zijn daarnaast bedoeld om de aandacht van het ziek-zijn af te leiden. Kunstwerken geven het ziekenhuis ook een vriendelijke uitstraling: in een prettige omgeving voelen patiënten zich eerder op hun gemak.

 

Kunst op de werkplek.

Ook op veel werkplekken van onze collega’s hangen kunstwerken. Medewerkers kunnen hiertoe zelf werk uitzoeken uit de voorraad in ons depot. Ook hier geldt dat de kunst de werkplek verfraait en bijdraagt aan een prettige werksfeer.

Medewerkers die voor hun werkplek een kunstwerk willen aanvragen, of een reeds aanwezig kunstwerk willen omruilen voor een ander werk uit het depot, kunnen dit doen in overleg met de kunstcommissie (kunst@tjongerschans.nl). De werkwijze hiervoor is omschreven in het protocol ‘Kunst op de Werkplek’ . Dit protocol is voor alle medewerkers inzichtelijk in iDocument en op intranet. Hier vindt men ook het beleidsplan van de kunstcommissie.

 

Exposities in het atrium en de gang van de SEH.

In Tjongerschans zijn jaarlijks een aantal tijdelijke exposities van kunstwerken in verschillende stijlen en technieken. De kunstcommissie doet hiervoor de selectie en helpt bij het inrichten van de exposities.

Kunstenaars die hun werk willen exposeren in Tjongerschans kunnen contact opnemen met de kunstcommissie (kunst@tjongerschans.nl).

De kunstwerken moeten ondersteunend zijn aan missie, visie en strategie van Tjongerschans. Het is ter beoordeling aan de kunstcommissie of kunstwerken geschikt zijn voor expositie in Tjongerschans.

 

Aanschaffen van kunstwerken.

De kunstcommissie krijgt jaarlijks een budget voor het aanschaffen van kunstwerken. Dit budget is afkomstig uit een legaat. Het aanschaffen van nieuwe werken is de laatste jaren minimaal gedaan. De conservator van museum  Belvédère, Han Steenbruggen, is de specialist die de kunstcommissie adviseert bij het aankopen van nieuwe kunst.

 

Draaideur bij de hoofdingang van Tjongerschans.

De draaideur heeft een eigen sub-commissie. Het is een mooie en geschikte vitrine, die tegelijk ook heel uitdagend is voor een kunstenaar omdat er altijd beweging in zit. De commissie heeft als doel de draaideur in te richten met geschikte kunst en toepasselijke items bij bijzondere gebeurtenissen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.