Terug naar Verloskunde

Kraamsuites

Veel vrouwen bevallen het liefst thuis in hun eigen vertrouwde omgeving. Maar soms is het om medische redenen noodzakelijk om in het ziekenhuis te bevallen. Heb je een medische indicatie, dan hebben we 4 speciale kraamsuites beschikbaar in het Centrum Vrouw, Moeder en Kind. In de kraamsuites proberen we de huiselijke sfeer zoveel mogelijk te benaderen. Na de bevalling kun je hier samen de eerste dagen van je baby doorbrengen. En jullie hebben als ouders, voor zover mogelijk, zelf de regie in handen rondom de verzorging van je kind.

 

Een goede start

De kamer is ruim opgezet en biedt voldoende ruimte om te slapen, te eten, de baby te verzorgen en visite te ontvangen. Medische zorg is altijd dichtbij en er staan gespecialiseerde verpleegkundigen voor jullie klaar.

  • Als kraamvrouw heb je een aangrenzende badkamer tot je beschikking. Je partner kan, uit hygiënisch oogpunt, gebruik maken van een andere badkamer.
  • Jij en je partner krijgen eten en drinken.
  • Er is altijd beschuit met muisjes voorradig en er is een Senseo-apparaat voor koffie en thee en een koelkast, zodat je wat kunt aanbieden aan bezoek.
  • Er is een gratis tv- en internetaansluiting.
  • Verblijft je kind op de couveuseafdeling, dan kun je je kind via een cameraverbinding zien.
  • Heb je al oudere kinderen, ook zij zijn welkom in de kraamsuite.

Bezoek in de kraamsuites

Krijg je bezoek? Jij bepaalt wanneer je visite wilt ontvangen; er zijn geen vaste bezoektijden voor de kraamsuites. We adviseren je wel om je rust goed in de gaten te houden.

Beschikbaarheid en kosten kraamsuites

De vier kraamsuites worden toegekend op basis van beschikbaarheid. Je kunt de suites niet reserveren en je kunt er (met een medische indicatie) maximaal vier dagen verblijven. Aan het gebruik van de kraamsuite zijn voor de kraamvrouw en baby geen extra kosten verbonden.

Contact
Ziekenhuis Tjongerschans Thialfweg 44
8441 PW Heerenveen
0513 - 685 685
Polikliniek Lemmer Van Rijgersmapark 1
8531 JA Lemmer
0514 - 568 200
Orthoradius, locatie Sportstad Abe Lenstraboulevard 23B
8448 JA Heerenveen
0513 - 685 335
Polikliniek Steenwijk Mr. Zigher ter Steghestraat 9
8331 KG Steenwijk
0513 - 685 245
De Werf Sluisdijk 30
8501 BZ Joure
0513 - 685 685