Gezinssuites

Veel vrouwen bevallen het liefst thuis in hun eigen vertrouwde omgeving. Maar soms is het om medische redenen noodzakelijk om in het ziekenhuis te bevallen. Heb je een medische indicatie, dan hebben we gezinssuites beschikbaar in het Centrum Vrouw, Moeder en Kind. In de gezinssuites proberen we de huiselijke sfeer zoveel mogelijk te benaderen. Na de bevalling kun je hier samen de eerste dagen van je baby doorbrengen. En jullie hebben als ouders, voor zover mogelijk, zelf de regie in handen rondom de verzorging van je kind.

Een goede start

De gezinssuite is ruim opgezet en biedt voldoende ruimte om te slapen, te eten, de baby te verzorgen en visite te ontvangen. Medische zorg is altijd dichtbij en er staan gespecialiseerde verpleegkundigen voor jullie klaar.

  • Als kraamvrouw heb je een aangrenzende badkamer tot je beschikking. Je partner kan, uit hygiënisch oogpunt, gebruik maken van een andere badkamer.
  • Jij en je partner krijgen eten en drinken.
  • Er is altijd beschuit met muisjes voorradig, je kunt koffie of thee krijgen en is een koelkast, zodat je wat kunt aanbieden aan bezoek.
  • Er is een gratis tv- en internetaansluiting.
  • Verblijft je kind op de couveuseafdeling, dan kun je je kind via een cameraverbinding zien.
  • Heb je al oudere kinderen, ook zij zijn welkom in de kraamsuite.

Bezoek in de gezinssuites

Krijg je bezoek? Jij bepaalt wanneer je visite wilt ontvangen; er zijn geen vaste bezoektijden voor de gezinssuites. We adviseren je wel om je rust goed in de gaten te houden.

Kosten gezinssuites

Aan het gebruik van de gezinssuite zijn voor de kraamvrouw en baby geen extra kosten verbonden.