Sportstad

Sportstad Heerenveen is een multifunctioneel sportcentrum waar sport, zorg en onderwijs onder één dak gevestigd zijn. Hier komen topsport, breedtesport en (sportmedische) zorg samen.

Sportstad is een initiatief van Gemeente Heerenveen, sc Heerenveen en De Friesland Zorgverzekeraar. Deze drie partijen creëerden samen een stimulerend, ambitieus en synergetisch concept, gelegen in een van de meest beeldbepalende gebieden van Heerenveen waar ook het Abe Lenstra stadion is gevestigd van voetbalclub sc Heerenveen. In 2003 kreeg het project Sportstad groen licht en in juli 2006 vond de officiële opening plaats.

Het sportcentrum kent een hoogwaardig topsportklimaat met optimale faciliteiten voor zowel de professional als de amateur. Van cruciaal belang is de deskundigheid en de toewijding van de medewerkers, waardoor het totale aanbod op een zeer hoog kwaliteitsniveau ligt.

Accommodaties

Sportstad Heerenveen beschikt over drie zwembaden, een sporthal, het Epke Zonderland Turncentrum en twee squashbanen. Hier verzorgen verschillende sportverenigingen een grote diversiteit aan sporten. Van balsporten in de sporthal tot watersporten in het zwembad en van vechtsporten in de dojo tot jurysporten in het Epke Zonderland Turncentrum.

Ook is er een overdekt inline-skatecentrum en een urban sportpark. Sporten in het zand kan op de multidisciplinaire beachvelden en wie die de sprong over het water durft te maken kan terecht op de fierljep-schansen.

Voor iedere leeftijd en op elk niveau is er bij Sportstad iets te doen.