Sportgeneeskunde

Tjongerschans werkt op het gebied van sportgeneeskunde intensief samen met Sportgeneeskunde Friesland (SGF). Daarmee bieden we een breed pakket aan gespecialiseerde diensten en producten op dat vlak.

Sportgeneeskunde Friesland
SGF biedt sportmedische begeleiding aan iedereen die wil sporten of bewegen. Je kunt een beroep doen op de expertise van het sportmedisch team van SGF wanneer je last hebt van klachten of een blessure, maar ook om te zien waar je lichamelijk en conditioneel staat.

Dankzij de intensieve samenwerking tussen SGF en onze medisch specialisten – samen met andere specialisten zoals fysiotherapeuten en sportdiëtisten – zorgt SGF ervoor dat alle noodzakelijke expertise kan worden ingeschakeld. Recreatieve sporters, wedstrijdsporters en topsporters, maar ook patiënten die weer gaan sporten, kunnen bij Sportgeneeskunde Friesland terecht voor een goed sport-, beweeg- en inspanningsadvies.

Sc Heerenveen
We zijn als ziekenhuis nauw verbonden met sc Heerenveen en het Abe Lenstra stadion. Onze medisch specialisten ondersteunen het medische team van de Heerenveense voetbalclub.

TeamNL centrum NOORD
Wij zijn officieel partner van TeamNL centrum NOORD. Dit is een samenwerkingsverband van dienstverleners voor topsporters. Tjongerschans levert tweedelijns sportmedische zorg aan topsporters van de bonden aangesloten bij deze organisatie.

Toon alle professionals

De best mogelijke zorgervaring

Wij staan dag en nacht voor u klaar