Slaapwaakcentrum

De behandeling van slaapstoornissen is een speerpunt voor Tjongerschans. In ons slaapwaakcentrum werken verschillende specialisten samen aan de opsporing, diagnose en behandeling van alle voorkomende slaapstoornissen. Verwijzing naar het slaapwaakcentrum verloopt via uw huisarts of specialist.

Slaap is belangrijk 
Slaap is belangrijk en noodzakelijk voor mensen. Slaapstoornissen kunnen het functioneren overdag verstoren en uiteindelijk leiden tot andere klachten of ziektebeelden. Daarnaast is slaap belangrijk voor het herstel van patiënten na een doorgemaakte ziekte. Een optimale slaap is noodzakelijk voor herstel, slaapstoornissen kunnen het herstel vertragen.

Samenwerking
In het slaapwaakcentrum van Tjongerschans werken verschillende disciplines samen, waaronder neurologie, longgeneeskunde, KNO, kaakchirurgie, orthodontie, cardiologie, psychologie en kindergeneeskunde. Hierdoor kijken wij breed naar de slaapstoornissen van patiënten. Zo kunnen hartritmestoornissen, longproblemen of neurologische aandoeningen de oorzaak zijn dat uw slaap telkens verstoord wordt. Samenwerking op al deze terreinen zorgt ervoor dat de oorzaak adequaat kan worden aangepakt. Het herstel verbetert, herhaling vermindert en het zorgt ervoor dat een betere medicatiekeuze kan worden gemaakt.

Vijver P.,

Vijver, Paul - Psychiater
Functie
Psychiater en consulent