Fysiotherapie

Het menselijk lichaam is een verbazend knap en goed georganiseerd geheel van spieren, botten en gewrichten waar we dagelijks op moeten kunnen rekenen. Lopen, staan, springen en bukken zijn normaal gesproken volkomen vanzelfsprekende bewegingen. Dat bewegen niet zo vanzelfsprekend is, beseffen we pas als we ergens last van krijgen. Als het lichaam even niet meewerkt.

De fysiotherapeuten in ons ziekenhuis behandelen individuele of groepen patiënten, na verwijzing van een specialist uit het ziekenhuis tijdens de ziekenhuisopname. We richten ons op vermindering van complicaties, opnameduur en/of verbeterde functionele gezondheidstoestand.

Voorbeelden van fysiotherapeutische behandelingen:

  • Klinisch: voorbereiden op een operatie ter voorkomen van problemen aan het (adem)bewegingsapparaat. Mobiliseren of revalideren op individueel niveau en adviseren na een operatie of ziekte;
  • Poliklinisch: in de polikliniek worden patiënten behandeld die de specifieke expertise nodig hebben van de ziekenhuis fysiotherapeut na verwijzing van de specialist. Bijvoorbeeld hartrevalidatie en longrevalidatie.

De fysiotherapeut neemt deel aan overleggen op verschillende andere klinische en poliklinische afdelingen om zo te komen tot de beste behandelingsresultaten. We geven regelmatig voorlichting en adviezen aan verschillende andere disciplines in het ziekenhuis. Stagiaires van de fysiotherapie opleiding kunnen praktijk ervaring opdoen in ons ziekenhuis.

Blanken I.,

silhouet-new
Functie
Fysiotherapeut