Radiologie

Op de afdeling Radiologie vinden verschillende soorten onderzoek plaats bijvoorbeeld door middel van röntgenstraling, ultrageluid (echografie) of magnetische resonantie (MRI). Deze afdeling werkt volledig digitaal en papierloos en beschikt over 14 onderzoekerskamers, die uitgerust zijn met moderne onderzoeksapparatuur.

Samenwerking met andere afdelingen
De afdeling Radiologie is nauw verweven met de patiëntenzorg binnen Tjongerschans. Het grootste deel van de radiologische onderzoeken vindt plaats op de afdeling Radiologie. In enkele gevallen komt het voor dat het onderzoek op een andere afdeling plaatsvindt, bijvoorbeeld op de operatieafdeling of de verpleegafdeling, omdat de patiënt dan niet vervoerd hoeft te worden. De spoedeisende hulp kan 24 uur per dag een beroep op de afdeling Radiologie doen. Radiologisch laboranten voeren de meeste onderzoeken uit. In een aantal gevallen assisteert de röntgenlaborant de radioloog bij een onderzoek of behandeling.

Opleiding MBRT
Ons ziekenhuis is betrokken bij de opleiding MBRT (Medisch Beeldvormend en Radiotherapeutische Technieken) van de Hanze Hogeschool te Groningen. Deze hbo-opleiding richt zich op 4 werkvelden: radiologie, echografie, radiotherapie en nucleaire geneeskunde en leidt haar studenten op tot MBB-er: Medisch Beeldvormings- en Bestralingsdeskundige.

De afdeling Radiologie biedt stageplaatsen aan voor het werkveld radiologie voor de voltijdopleiding MBRT.

Contact met uw zorgverlener via de app BeterDichtbij  
Wij gebruiken de app BeterDichtbij voor makkelijk en veilig contact bij niet spoedeisende vragen. Meer informatie.

Groeneveld D.,

Groeneveld, Douwe - Radioloog (1)
Functie
Radioloog
Aandachtsgebieden

Musculoskeletale radiologie (waaronder ook topsport), nonvasculaire interventies, abdominale radiologie en mammaradiologie.

BIG-inschrijfnummer
99021220901