Discografie

Bij een discografie maken we met behulp van contrastvloeistof röntgenfoto’s van uw tussenwervelschijven. Dit zijn schijven van kraakbeen die zich tussen uw ruggenwervels bevinden. We brengen de contrastvloeistof in via een naald in uw tussenwervelschijf.

Wanneer krijgt u een discografie?

U kunt een discografie krijgen wanneer u een hernia heeft. De arts kan dan zichtbaar maken of en waar een tussenwervel uitpuilt en waar eventueel zenuwen in de verdrukking worden gebracht.

Hoe gaat een discografie in zijn werk?

Voor een discografie moet u op uw zij op de behandeltafel liggen. We ontsmetten de huid van uw rug. Daarna krijgt u een prik ter verdoving. Via een dunne naald in uw tussenwervelschijf brengen we de contrastvloeistof in. Deze vloeistof zorgt ervoor dat de tussenwervelschijf te zien is op een röntgenfoto.

De arts kan u tijdens het inbrengen van de contrastvloeistof vragen of u pijn heeft en of dit dezelfde pijn is die u normaal ervaart. Nadat de foto’s zijn gemaakt, wordt soms een pijnstillend middel ingespoten en wordt de naald weer uit uw rug verwijderd.

Soms moeten meerdere tussenwervelschijven worden onderzocht. Dan zal de arts meerdere keren moeten prikken.

Het maken van een discografie duurt ongeveer 30 minuten.