Orthopedie

Orthopedie is een medisch specialisme, gericht op de behandeling van - en onderzoek naar - aandoeningen aan het steun- en bewegingsapparaat.  Onze orthopedisch chirurgen behandelen aangeboren afwijkingen, botbreuken, stand afwijkingen van - en fracturen aan - gewrichten, aandoeningen aan handen en voeten en slijtage (artrose). Soms is een behandeling met fysiotherapie of hulpmiddelen genoeg om u van uw klachten af te helpen. In andere gevallen is een operatieve ingreep nodig.

Eén plek: Orthoradius
Omdat we bij Ziekenhuis Tjongerschans continu op zoek zijn naar manieren om onze zorg te verbeteren, hebben onze orthopedisch specialisten hun krachten gebundeld onder de noemer ‘Orthoradius’. Eén plek waar onze specialisten klaarstaan voor de patiënt en we zoveel mogelijk stappen in het behandelproces met u doorlopen; met dezelfde vertrouwde faciliteiten, expertises en zorg van Ziekenhuis Tjongerschans. In Orthoradius vindt het orthopedisch onderzoek en het grootste deel van de aanvullende diagnostiek (zoals een MRI en röntgenfoto) plaats. Sommige specifieke aanvullende onderzoeken kunnen alleen in Ziekenhuis Tjongerschans worden gedaan (zoals een CT scan). De preoperatieve screening (die nodig is voorafgaand aan een operatie) wordt deels in Orthoradius uitgevoerd en deels in Ziekenhuis Tjongerschans. Operaties waarbij u één of meerdere nachten in het ziekenhuis verblijft (een klinische opname) vinden plaats in Ziekenhuis Tjongerschans. Operaties in dagbehandeling vinden zoveel mogelijk plaats in Orthoradius. Meer informatie over Orthoradius: http://www.orthoradius.nl

Spoed
Wanneer u van uw huisarts een spoedverwijzing heeft gekregen, dan meldt u zich bij het spoedplein, bij de hoofdlocatie van Tjongerschans.

Contactgegevens
Orthoradius, onderdeel van Tjongerschans
Abe Lenstraboulevard 23b
8448 JA, Heerenveen
0513 - 685 335

Bouma M.G.,

Bouma, Maarten - Orthopedisch chirurg (2)
Functie
Orthopedisch chirurg
BIG-inschrijfnummer
19020213201