MDL Maag-, Darm- en Leverziekten

Het specialisme Maag-, Darm- en Leverziekten (MDL) houdt zich bezig met de diagnostiek en behandeling van aandoeningen aan de spijsverteringsorganen zoals de slokdarm, maag, darmen, lever en alvleesklier.

Waarvoor kunt u terecht bij het specialisme MDL?
De maag-darm-leverarts (MDL-arts) behandelt diverse klachten en aandoeningen, zoals maagklachten, diarree, verstopping, lever- en galwegziekten, glutenintolerantie (coeliakie), de ziekte van Crohn en ontsteking van de dikke darm. Het team bestaat uit MDL-artsen, een physician assistant (PA), verpleegkundig specialisten, verpleegkundigen en polimedewerkers. De afdeling MDL bestaat uit een polikliniek, een verpleegafdeling en een endoscopiecentrum.

Hoe waarborgen wij kwaliteit van zorg?
Dagelijks werken we aan het bewaken en verbeteren van de kwaliteit van onze zorg. Ons endoscopiecentrum voldoet aan de landelijk gestelde kwaliteitseisen bevolkingsonderzoek (BVO). Daarmee mogen wij de coloscopieën in het kader van het bevolkingsonderzoek darmkanker uitvoeren. Ons endoscopiecentrum heeft het HKZ-certificaat. Dit certificaat betekent dat het endoscopiecentrum aan strenge normen op het gebied van kwaliteit en veiligheid voldoet. Ook zijn onze MDL-artsen aangesloten bij de Nederlandse vereniging MDL-artsen (www.mdl.nl).

Contact met uw zorgverlener via de app BeterDichtbij  
Onze polikliniek gebruikt de app BeterDichtbij voor makkelijk en veilig contact bij niet spoedeisende vragen. Klik hier voor meer informatie.

Zuur A.T.,

Bram Zuur maart 2024
Functie
MDL-arts
BIG-inschrijfnummer
49914660901