Terug naar Kindergeneeskunde

Opname in het ziekenhuis

Een ziekenhuisopname is niet alleen voor uw kind een aangrijpende gebeurtenis, maar ook voor u als ouder/verzorger. Wij streven ernaar dat kind en ouder bij een opname zoveel mogelijk samen zijn. Wordt uw kind opgenomen? Houdt u dan rekening met het volgende:

  • Als uw kind wordt geopereerd, is het belangrijk dat het nuchter naar de operatiekamer gaat. 
  • Als u meegaat naar de operatiekamer raden we u aan wel te ontbijten. Voordat u de operatiekamer in gaat, tekent u een formulier. In verband met de hygiëne trekt u dan ook sloffen aan;
  • Heeft uw kind lang haar, bindt dit dan vast.
  • En neem gerust de knuffel van uw kind mee naar de operatiekamer.


Papieren

Vergeet niet de papieren van uw ziektekostenverzekering mee te nemen. Er kunnen vooraf formulieren ingevuld moeten worden waarbij uw verzekeringsnummer genoteerd moet worden.

Verzorging

Wij zullen u zoveel mogelijk betrekken bij de behandeling en verzorging van uw kind. U kunt aangeven in hoeverre u de verzorging zelf wilt doen en op welke punten of momenten u dit samen met ons doet, of aan ons overlaat.

Overnachten

Wanneer u of uw partner graag ‘s nachts willen blijven overnachten in het ziekenhuis, dan kan dit. We noemen dit ‘rooming in’. Het linnengoed verzorgen wij. We verzoeken u zelf de stretcher op te maken en ‘s ochtends voor 8.00 uur weer op te ruimen.

Informatie

U kunt dag en nacht bellen voor informatie over uw kind. Er wordt alleen informatie verstrekt aan ouders/verzorgers. Alleen op uw verzoek wordt daarvan afgeweken. We adviseren u thuis een contactpersoon aan te wijzen die familieleden en vrienden informeert over de ziekenhuisopname van uw kind.

Eten in het ziekenhuis

‘s Ochtends kunt u met uw kind ontbijten op de afdeling. Tussen de middag kunt u in het personeelsrestaurant tegen vergoeding een warme maaltijd gebruiken. De avondmaaltijd verzorgt u zelf. Op de kinderafdeling is een ouderkamer met een koffie- en theeautomaat, u kunt hiervan altijd gebruik maken (wel daar opdrinken). Ook is er een koelkast waarin u uw eigen voedingswaren kunt bewaren. De ouderkamer is niet bedoeld voor het overige bezoek. Het personeelsrestaurant is geopend tussen 11.30 en 13.30 uur.

School

Kinderen kunnen in het ziekenhuis les krijgen. In overleg met de kinderverpleegkundige kunt u uw kind hiervoor opgeven.De consulent die de lessen verzorgt, stelt het lesprogramma op in overleg met de school van uw kind. Op die manier blijft uw kind actief bezig met leren en worden achterstanden zoveel mogelijk voorkomen. Is uw kind langer afwezig van school? Dan kunt u les aan huis aanvragen. Dit kan via het Cedin. De lessen zijn in principe bedoeld voor leerlingen tot 17 jaar.

Contact
Ziekenhuis Tjongerschans Thialfweg 44
8441 PW Heerenveen
0513 - 685 685
Polikliniek Lemmer Van Rijgersmapark 1
8531 JA Lemmer
0514 - 568 200
Orthoradius, locatie Sportstad Abe Lenstraboulevard 23B
8448 JA Heerenveen
0513 - 685 335
Polikliniek Steenwijk Mr. Zigher ter Steghestraat 9
8331 KG Steenwijk
0513 - 685 245
De Werf Sluisdijk 30
8501 BZ Joure
0513 - 685 685