Opname in het ziekenhuis

Een ziekenhuisopname is niet alleen voor uw kind een aangrijpende gebeurtenis, maar ook voor u als ouder/verzorger. Wij streven ernaar dat kind en ouder bij een opname zoveel mogelijk samen zijn. Wordt uw kind opgenomen? Houdt u dan rekening met het volgende:

  • Als uw kind wordt geopereerd, is het belangrijk dat het nuchter naar de operatiekamer gaat. 
  • Als u meegaat naar de operatiekamer raden we u aan van te voren wel te eten en niet nuchter met uw kind te blijven. Voordat u de operatiekamer in gaat, tekent u een formulier. In verband met de hygiëne trekt u dan ook sloffen, een schort en een mondmasker aan;
  • Heeft uw kind lang haar, bindt dit dan vast.
  • En neem gerust de knuffel van uw kind mee naar de operatiekamer.

Verzorging

Wij zullen u zoveel mogelijk betrekken bij de behandeling en verzorging van uw kind. U kunt aangeven in hoeverre u de verzorging zelf wilt doen en op welke punten of momenten u dit samen met ons doet, of aan ons overlaat.

Overnachten

Wanneer u of uw partner graag ‘s nachts willen blijven overnachten in het ziekenhuis, dan kan dit. We noemen dit ‘rooming in’. Het linnengoed verzorgen wij. We verzoeken u zelf de stretcher op te maken en ‘s ochtends voor 9.00 uur weer op te ruimen.

Informatie

U kunt dag en nacht bellen voor informatie over uw kind. Er wordt alleen informatie verstrekt aan ouders/verzorgers. Alleen op uw verzoek wordt daarvan afgeweken. We adviseren u thuis een contactpersoon aan te wijzen die familieleden en vrienden informeert over de ziekenhuisopname van uw kind.

Eten in het ziekenhuis

‘s Ochtends kunt u met uw kind ontbijten op de afdeling. Tussen de middag kunt u in het personeelsrestaurant tegen vergoeding een warme maaltijd gebruiken. De avondmaaltijd verzorgt u zelf. Op de kinderafdeling is een ouderkamer met een koffie- en theeautomaat, u kunt hiervan altijd gebruik maken (wel daar opdrinken). Ook is er een koelkast waarin u uw eigen voedingswaren kunt bewaren. De ouderkamer is niet bedoeld voor het overige bezoek. Het personeelsrestaurant is geopend tussen 11.30 en 13.30 uur.

Een operatie: hoe gaat dat?

Wij leggen u en uw kind graag uit aan de hand van een fotoboek en attributen hoe de operatie en alles hieromheen verloopt. Het is belangrijk dat u en uw kind weten wat er gaat gebeuren, zodat het bezoek aan het ziekenhuis minder spannend is. Hieronder staan de video's van deze fotoboeken.

Kleiner kind:

Groter kind:

KNO-programma

Op woensdagochtend is er een speciaal KNO-programma voor kinderen tot 10 jaar en tot 30 kilo. Dit is een kort programma waarin kleine KNO ingrepen plaats vinden zoals bijvoorbeeld keel/neus amandelen, buisjes en andere ingrepen van de KNO. Hoe dit gaat laat Tjonkie in onderstaand filmpje zien.