Kindergeneeskunde

Het is voor veel ouders een grote angst dat hun kind ooit onverhoopt naar het ziekenhuis moet. Een bezoek of opname kan verschillende redenen hebben, van vrij onschuldig tot zeer ernstig.

Gezinsgerichte én de allerbeste zorg
Als uw kind in ons ziekenhuis komt, krijgt het vanzelfsprekend de allerbeste zorg die wij in huis hebben. Van de kinderverpleegkundigen en kinderartsen tot alle andere disciplines die uw kind bijstaan tijdens een behandeling, onderzoek of bij het herstel: Iedereen doet zijn of haar uiterste best voor uw kind en er wordt intensief samengewerkt. Het kind is onlosmakelijk verbonden met uw gezin, daarom zorgen we in Tjongerschans dat kind en ouder bij een opname zoveel mogelijk samen zijn. We ondersteunen u als ouders/verzorgers in de begeleiding en betrokkenheid bij de zorg voor uw kind zodat de regie over de zorgverlening samen met het gezin gevoerd wordt.

Specialisten in huis
Voor de behandeling en begeleiding van kinderen met astma, diabetes en andere speciale ziektes hebben we specialisten in huis. Ook ernstig zieke kinderen en zeer kleine en te vroeg geboren baby’s kunnen in ons ziekenhuis worden verpleegd.

Zo aangenaam mogelijk
We doen er alles aan om de ziekenhuisopname of bezoek aan het ziekenhuis voor uw kind zo aangenaam mogelijk te maken. Onze medisch pedagogisch zorgverleners organiseren spelletjes en allerlei andere activiteiten. Hiervoor hebben we een grote speel- en tienerruimte op de afdeling gemaakt. Ook is er regelmatig bezoek van de CliniClowns.

Uiteraard mag u als ouders/verzorgers altijd bij uw kind zijn in ons ziekenhuis. Het specialisme Kindergeneeskunde valt onder het centrum Vrouw, Moeder & Kind.

Contact met uw zorgverlener via de app BeterDichtbij  
Onze polikliniek gebruikt de app BeterDichtbij voor makkelijk en veilig contact bij niet spoedeisende vragen. Klik hier voor meer informatie.
 

Noorman-Teertstra F.G.,

Froukje Noordman
Functie
Kinderarts
BIG-inschrijfnummer
19917752701