Hartbewaking

Afdeling 2A van ziekenhuis Tjongerschans is de afdeling van de hartbewaking (CCU) en de intensive care (ICU). Hier zijn 24 uur per dag verpleegkundigen aanwezig om zorg te verlenen.

Voor elke patiënt is er altijd één verantwoordelijke verpleegkundige. Die bespreekt dagelijks met de patiënt en/of zijn of haar naasten wat er die dag gaat gebeuren.

De CCU heeft een zaal met 4 bedden en 4 eenpersoonskamers. De ICU heeft een zaal met 6 bedden en 2 eenpersoonskamers. Alle bedden hebben dezelfde bewakingsapparatuur.

Dag van opname

Wanneer u wordt opgenomen op de IC sluiten we u aan op een monitor. Hiermee kunnen we verschillende vitale functies bewaken, zoals uw hartslag. Verder doen we bij veel patiënten aanvullend bloedonderzoek of radiologisch onderzoek (röntgenfoto) of maken we een hartfilmpje (ECG).

Bezoek en bloemen

De bezoektijden op de afdeling intensive care zijn anders dan de algemene bezoektijden in het ziekenhuis. U ontvangt van ons een kaartje met daarop de bezoektijden en ook de telefoonnummers van de afdeling. Op afdeling 2A zijn bloemen niet toegestaan.

Medewerkers

Een vaste groep gespecialiseerde verpleegkundigen verleent de zorg op de hartbewaking (CCU) en de intensive care (IC). Hiernaast komt u op deze afdeling diverse medisch specialisten tegen. Op de CCU is de cardioloog de behandelaar en coördinator. Op de ICU worden alle specialismen vertegenwoordigd en is de anesthesist coördinator. Hiernaast zijn er röntgenlaboranten, analisten, een secretaresse, voedingsassistent en medewerkers die schoonmaken. Medewerkers die in overleg bij de behandeling betrokken kunnen worden, zijn onder andere de fysiotherapeut, diëtiste, maatschappelijk werker of geestelijk verzorger.