Gynaecologische oncologie poli

Op de gynaecologische oncologiepoli behandelen we kanker die zich bevindt in de vrouwelijke geslachtsorganen, zoals bijvoorbeeld eierstokkanker, baarmoederkanker en baarmoederhalskanker.

Begeleiding gespecialiseerd verpleegkundige

Wanneer je gynaecologische kanker hebt, dan kan dit je leven flink op zijn kop zetten. Daarom besteden wij veel aandacht aan begeleiding bij kanker. Natuurlijk met medische begeleiding en advies, maar we staan ook voor je klaar als je het psychisch zwaar hebt.

Onze gynaecologen hebben veel aandacht voor je persoonlijke situatie. Zij worden ondersteund door een gespecialiseerd oncologieverpleegkundige die beschikbaar is om jouw vragen te beantwoorden. Als je wilt, is ze bij de gesprekken op de poli aanwezig. En als je daar behoefte aan hebt, legt ze rustig met een kopje koffie nog eens uit wat de gynaecoloog met je heeft besproken.

Heb je thuis nog vragen, bel dan gerust. Onze oncologieverpleegkundige is telefonisch bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdag tussen 8.30 en 17.00 uur via 0513 – 685 245.

Behandeling gynaecologische oncologie

De behandeling bestaat vaak uit een combinatie van een operatie, chemotherapie en bestraling (radiotherapie). Onze gynaecologen stellen het behandelplan op met het oncologisch team van het Universitair Medisch Centrum Groningen. Zo weet je zeker dat de beste experts betrokken zijn bij jouw behandeling. Veel behandelingen kunnen vaak in ziekenhuis Tjongerschans plaatsvinden. Zo nodig verwijzen wij jou naar het UMCG of voor radiotherapie(bestraling) naar het MCL.

Patiëntenvereniging Olijf

Contact met een lotgenoot kan je helpen. Via patiëntenvereniging Olijf kun je andere vrouwen ontmoeten die hetzelfde meemaken als jij. Op de website en het forum kun je vragen stellen en lezen van ervaringen van andere vrouwen. En je kunt je eigen verhaal delen.