Dermatologie

De afdeling Dermatologie richt zich op de behandeling van huidaandoeningen, flebologie (onder meer spataderen, open been en oedeem) en seksueel overdraagbare aandoeningen. Voor problemen met haren, nagels of slijmvliezen bent u op deze afdeling ook op de juiste plek. U kunt u laten onderzoeken en behandelen voor verschillende huidziekten. Denk bijvoorbeeld aan allergie, eczeem, moedervlekken en psoriasis. Behandelingen van huidziekten gebeuren meestal poliklinisch. Operatieve ingrepen vinden plaats op de behandelafdeling van Tjongerschans.

Afdeling Lichttherapie
Op de afdeling Lichttherapie worden mensen met huidziekten tee maal per week behandeld. Wanneer u diabetes hebt, kunt u de multidisciplinaire diabetische voetenpoli bezoeken op de eerste woensdag in de maand. Daar zijn meerdere specialisten bij aanwezig.

Kousenspreekuur
U kunt onze dermatoloog tijdens het kousenspreekuur raadplegen over het aanmeten van therapeutische kousen. We werken samen met de huidtherapeuten van De Huidpraktijk Heerenveen. Tijdens de kousenspreekuren zijn zij aanwezig voor het aanmeten van therapeutische kousen. Via het afsprakenbureau telefoonnummer 0513 – 685 600 kunt u een afspraak maken op deze dagen:

  • maandagochtend van 8.45 uur tot 12.30 uur
  • donderdag van 8.45 tot 16.00 uur

 

Herder M.,

Herder, Margriet
Functie
Dermatoloog