Chirurgie

Onze chirurgen behandelen verwondingen, tumoren en infecties door middel van operaties. Chirurgen die in ons ziekenhuis werkzaam zijn, zijn onder andere vaatchirurgen, oncologisch chirurgen, traumachirurgen en kinderchirurgen. Hiernaast hebben wij chirurgisch gerelateerde specialismen waaronder orthopedie, hartchirurgie, plastische chirurgie, neurochirurgie, oogheelkunde, keel-, neus- en oorheelkunde, gynaecologie en urologie. Daarnaast is in Friesland de zorg voor (complexe) buikwandbreuken gecentreerd in Tjongerschans: het buikwandcentrum Noord-Nederland. Onze chirurgen zijn daar ook in werkzaam. De specialismen en het buikwandcentrum worden elders op deze website uitgebreid beschreven. U vindt hier het overzicht van alle specialismen.

De coloncare en stomaverpleegkundigen zijn verpleegkundigen die deskundig zijn in het begeleiden en het geven van de juiste zorg aan mensen die een darmoperatie ondergaan en mensen met een stoma. Zij begeleiden voor, tijdens en na de opname en zijn het aanspreekpunt voor de patiënt. 

Heelkunde Friesland is een jonge onderneming, opgericht in 2014. Onze organisatie is voortgekomen uit vier Friese chirurgische maatschappen. Het unieke is dat wij werken binnen de muren van het ziekenhuis, maar toch zelfstandig zijn. Hierdoor kunnen wij ons vergaand specialiseren en ons optimaal concentreren op de zorg voor de patiënt, zoals wij die voorstaan: kwalitatief zeer hoogwaardig, voor iedereen bereikbaar en toekomstbestendig.

Heelkunde vormt de kern van de snijdende specialismen en houdt zich bezig met gelokaliseerde ziektes, verwondingen, gezwellen, misvormingen of andere afwijkingen die voor een lokale therapie toegankelijk zijn. De enorme ontwikkelingen op het gebied van de heelkunde maken het onmogelijk dat iedere chirurg het hele scala van de heelkunde volledig beheerst. Er worden daarom verschillende vakgebieden onderscheiden:

De best mogelijke zorgervaring

Wij staan dag en nacht voor u klaar