Buikwandcentrum Noord-Nederland

Dé behandelplek voor buikwandbreuken

Bij een buikwandbreuk, ook wel een hernia genoemd, ontstaat er een opening of zwakke plek in de buikwand, waardoor er organen of weefsel naar buiten kunnen puilen. Dit kan leiden tot pijn, ongemak en zelfs gevaarlijke complicaties. Een operatie is dan vaak de beste optie. In Friesland is de zorg voor (complexe) buikwandbreuken gecentreerd, namelijk in het Buikwandcentrum Noord-Nederland van Tjongerschans in Heerenveen. Dit heeft voordelen:

  • We bieden een hogere kwaliteit van zorg door meer expertise met betere resultaten;
  • Door de operaties op één locatie uit te voeren, werken onze medische teams beter samen en is de doorstroom van patiënten door het ziekenhuis beter.

'Onze buikwandchirurgen hebben veel ervaring met het behandelen van buikwandbreuken. Met behulp van moderne technieken en apparatuur zorgen zij voor een veilige en effectieve ingreep.' 


Persoonlijk behandelplan
Een buikwandbreuk kan veel impact hebben op uw dagelijks leven en daarom nemen wij de tijd om uw klachten te bespreken en een persoonlijk behandelplan op te stellen. Door onze persoonlijke aanpak en professionele begeleiding zorgen wij voor een snel en optimaal herstel.

Goede begeleiding
Een operatie kan ingrijpend zijn. Ons doel is om niet alleen de fysieke problemen op te lossen, maar ook de emotionele en psychologische impact te verminderen. Het is onze verantwoordelijkheid om de best mogelijke zorg te bieden en onze patiënten te begeleiden tijdens het herstelproces. Het succes van een operatie is uiteraard afhankelijk van meerdere zorgprofessionals. Daarom werken we samen in een heel team van zorgverleners, waaronder physician assistants, anesthesisten/pijnspecialisten, longartsen, verpleegkundigen en fysiotherapeuten. Dit team zet zich in om elke patiënt de best mogelijke zorg te bieden, van het eerste consult tot het herstel na de operatie. Of u nu een liesbreuk, navelbreuk of een andere vorm van buikwandbreuk heeft, wij hebben de expertise om u te helpen.

Neem contact op
Twijfelt u of u een buikwandbreuk heeft? Of heeft u vragen over onze behandelingen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Onze chirurgen staan voor u klaar om uw vragen te beantwoorden en u de beste behandelingsopties te bieden. Wij streven ernaar om u de beste zorg te bieden, zodat u snel weer terug kunt keren naar uw normale leven zonder pijn of ongemakken.

Kamphuis D.,

23 Denise Kamphuis
Functie
Chirurg
BIG-inschrijfnummer
39913535901