imgHeader01

Smiley

 

 

Het Centrum voor Moeder en Kind van Ziekenhuis Tjongerschans in Heerenveen is in het bezit van drie Smiley’s.

 

De stichting Kind en Ziekenhuis heeft tot doel het welzijn van het kind te bevorderen vóór, tijdens en na een opname in het ziekenhuis. Kind en Ziekenhuis kent Smiley's toe aan ziekenhuizen die zich positief onderscheiden door hun voorzieningen voor kinderen en ouders. Daarbij wordt op de volgende drie zorgsituaties gelet: de zorg op de kinderafdeling, de zorg in dagbehandeling en de zorg op de kraamafdeling. De Smiley is een kwaliteitskeurmerk dat aangeeft dat de zorg op de afdeling waarvoor de Smiley is toegekend, voldoet aan de criteria die de stichting Kind en Ziekenhuis daaraan stelt.

 

De Tjongerschans heeft alle drie Smiley's gekregen, daarmee zijn we de eerste in Friesland. In het Noorden zijn er slechts enkele ziekenhuizen die in het bezit zijn van drie Smiley's. Voor de eerste twee Smiley’s hadden we al een vlag ontvangen, deze hangt aan het balkon van de kinderafdeling. Nu de derde Smiley ook behaald is, ontvangen we bijbehorende wimpel.

 

Als je meer wilt weten van de Smiley's kun je terecht op de website www.kindenziekenhuis.nl. Op deze site kun je ook zien waaraan allemaal moet zijn voldaan om een Smiley te krijgen.

 

Als afdeling zijn we erg trots op het behalen van de Smiley's. Het laat zien dat we ons positief onderscheiden door onze gezinsgerichte voorzieningen.

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.