Publiekslezing over Dementie

Dementie is hard op weg volksziekte nummer één te worden. Het grootste deel van mensen met dementie (70%) woont thuis, dit percentage zal door de vergrijzing en veranderingen in de samenleving groeien naar 80%. Om deze groep mensen op fijne manier thuis te laten wonen en in de samenleving te laten meedoen, is aandacht nodig.

 

Daarom is er in Heerenveen de ‘Week van de Dementie. Tijdens deze week is er een publiekslezing op maandag 2 oktober, georganiseerd door de gemeente Heerenveen, Alzheimer Fryslân en ziekenhuis Tjongerschans. De opening van de avond wordt verricht door oud-schaatser Falko Zandstra. Falko is ambassadeur van dementievriendelijk Heerenveen. Verder zijn er lezingen van een geriater en geriatrisch verpleegkundige, een ervaringsdeskundige en iemand van wehelpen.nl.

 

Wehelpen.nl is een platform waarop mensen hulp kunnen aanbieden en/of kunnen aangeven of ze hulp nodig hebben. Ook is er een presentatie over hoe we Heerenveen samen dementievriendelijk kunnen maken. Tussen de lezingen door is er de mogelijkheid om een informatiemarkt te bezoeken. Op deze markt vindt u allerlei praktische informatie over dementie en mantelzorg. Ook u bent van harte welkom op maandag 2 oktober vanaf 18.45 uur in IJsstadion Thialf in Heerenveen.

 

Wilt u via www.tjongerschans.nl/dementie laten weten of u komt? Zo weten wij op hoeveel personen we kunnen rekenen.

 

 

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.