selectieProf

Het verwijssysteem in de praktijk

Inzicht in agenda

 

De huisarts heeft elektronisch inzicht in het aanbod van het ziekenhuis. De huisarts ziet het aanbod van mogelijke afspraken van het ziekenhuis vervolgens in één oogopslag per specialisme. Het grote voordeel is dat huisartsen de patiënt tijdens het spreekuur al kunnen vertellen wat het traject is en de termijn waarop de patiënt in het ziekenhuis terecht kan bij een bepaald specialisme.

 

Efficiënt plannen

 

De huisarts vraagt vooraf onderzoek aan bij het ziekenhuis en bereidt de patiënt goed voor over het te volgen traject. De patiënt kan bijvoorbeeld meerdere onderzoeken op één dag ondergaan en diezelfde dag ook een specialist bezoeken. Dit bespaart de patiënt een bezoek aan het ziekenhuis.

 

Uitslag en advies tijdens eerste bezoek

 

Doordat de huisarts elektronisch verwijst, heeft de specialist de verwijsbrief al voordat de patiënt op het spreekuur komt. De specialist kan de patiënt al tijdens het eerste bezoek informeren over de uitslag en een behandeling of vervolgonderzoek adviseren.

 

Huisarts informeert patiënt

De patiënt ontvangt vóór het bezoek aan het ziekenhuis informatie van de huisarts over het traject in het ziekenhuis. Hij of zij kan zich daardoor goed voorbereiden. Ook hoeft de patiënt niet meer langs de huisarts om een verwijsbrief of röntgenaanvraagformulier te halen, omdat huisartsen elektronisch kunnen verwijzen.

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.