Bezoeker

De afdeling radiologie

Binnen de afdeling radiologie zijn 43 enthousiaste medewerkers en 6 radiologen werkzaam. We werken in een prettige en informele werksfeer en we ervaren kwaliteit en patiëntgerichtheid als erg belangrijk.

De afdeling werkt volledig digitaal en papierloos en beschikt over 12 moderne onderzoekskamers.

 

In 2012 heeft de afdeling een grondige verbouwing ondergaan, waarbij vooral is geïnvesteerd in nieuwe apparatuur. Zo beschikt de afdeling over:

 

Tomosynthese-apparatuur mammografie

Sinds medio 2012 beschikt de afdeling radiologie over een extra functionaliteit op de mammografie-apparatuur; de “Dimensions”. Door middel van tomografie wordt een soort 3D-afbeelding gemaakt van de borst, waardoor afwijkingen die bij een ander onderzoek moeilijk zichtbaar zijn nu beter zichtbaar worden gemaakt. Als enige ziekenhuis in Noord-Nederland biedt de Tjongerschans patiënten deze onderzoeksmethode bij borstonderzoek.

 

Dual source  CT scan

Uniek in Friesland is onze CT-scan, de Siemens Flash dual source scanner, welke in februari 2013 in gebruik is genomen. De Dual Source CT-scan is bijzonder snel en daarmee ook uitermate geschikt voor cardiologisch onderzoek. Voor patiënten is de snelheid van de CT-scan erg prettig: zij hoeven veel korter hun adem in te houden en minder lang stil te liggen tijdens het onderzoek.

 

Nieuwe angio-cardiokamer

Voor de nieuwe angio-cardiokamer was een grondige verbouwing van de onderzoeksruimte noodzakelijk, om hier een OK klasse 2 van te maken. Zo wordt aan alle wettelijke eisen voldaan om op deze kamer pacemakerimplantaties uit te voeren. De nieuwe apparatuur beschikt over verschillende 3-D technieken, waarmee beter kan worden beoordeeld of een stent goed gepositioneerd is. De cardio-onderzoeken worden met dit nieuwe systeem ondersteund door een zeer uitgebreid bewakingssysteem."

  

 

 

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.