Bezoeker

Aandachtsgebieden

De afdeling orthopedie houden zich bezig met een breed scala aan aandachtsgebieden:

 

Verse fracturen

 

Verse fracturen, zoals gebroken heupen, knieletsels en schouderblessuresworden vaak via de Spoed Eisende Hulp – EHBO, of in overleg op de polikliniek gezien en verder behandeld door de orthopedisch chirurg.

 

Knieletsel

 

Na het ontstaan van een knieletsel door een verdraaiing of sportletsel ontstaan er regelmatig langdurige restklachten. Aanvullend onderzoek en behandeling door de orthopedisch chirurg is vaak noodzakelijk. Interessant detail hierbij is dat een verdraaiing van de knie in 70 – 80% van de gevallen toch sprake is van een kruisbandletsel hoewel dit in het begin niet als zodanig wordt ingeschat!

Posttrauma problemen

 

We zienveel patiënten met klachten na een eerder opgedaan letsel. Een typisch voorbeeld hiervan is enkelklachten na een verzwikking. Het is bekend dat een zwikletsel van de enkel 40 – 50% kans heeft op langdurige restklachten waardoor orthopedisch onderzoek en zonodig behandeling noodzakelijk is. 

 

Sportorthopedie

 

Zeer intensief betrokken zijn we bij de sportblessures van patiënten rondom Sportstad en Sportregio Heerenveen. Er is regelmatig een gezamenlijk spreekuur met de sportarts, Ron du Bois. Ook is de maatschap orthopedie Heerenveen opleider van een sportarts en al 20 jaar betrokken bij de Sportclub Heerenveen. Eén van de orthopeden is lid van de medische commissie van Sportclub Heerenveen. Twee orthopeden van de maatschap zijn ook lid van de NOTS. (Nederlandse werkgroep voor Orthopedie, Trauma en Sport). Deze NOTS werkgroep houdt zich bezig met Topsportblessures en vergadert 4 x per jaar om in landelijk verband met een selecte groep van orthopedisch chirurgen deze bijzondere blessures te bespreken. Uiteraard komen hierbij ook veel blessures van niet-topsporters aan de orde.

 

 

Behandeling van hernia

 

Een van onze specialismen zijn het behandelen en verhelpen van rugklachten.Rugpijn is een veel voorkomende problematiek binnen de orthopedische praktijk. Er zijn allerlei behandelingen zoals nucleoplastiek en de operatieve behandeling van een hernia door middel van een klein sneetje en 24 uur short stay opname.

 

Reumachirurgie

 

Er is intensief overleg met de maatschap reumatologie en regelmatig terugkerend gezamenlijk spreekuur. Hierbij bespreken we bijzondere patiënten en we diepen behandelingsvoorstellen uit. Behalve dat de maatschap orthopedie veel ervaring heeft met het plaatsen van een kunstgewricht in heup en/of knie bij reumapatiënten, is er ook bijzondere expertise als het gaat om plaatsen van een nieuw schoudergewricht, ellebooggewricht tot en met bijzondere polsingrepen.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.