Bezoeker

Low Vision & Revalidatie spreekuur in ziekenhuis Tjongerschans

Op het Low Vision & Revalidatie spreekuur kunnen slechtziende patiënten terecht met al hun vragen over hulpmiddelen en revalidatie. Het spreekuur is een samenwerking tussen Ziekenhuis Tjongerschans, Ergra Low Vision en Koninklijke Visio.

 

Het spreekuur bestaat uit twee delen: een Low Vision onderzoek door Ergra Low Vision en een gesprek met een revalidatiespecialist van Visio.

De oogarts verwijst de patiënt door naar het Low Vision & Revalidatie spreekuur.

 

Slechtziendheid

Er is sprake van slechtziendheid wanneer het niet meer mogelijk is om met een bril of contactlenzen op optimale sterkte de dagelijkse dingen te doen. Denkt u hierbij aan activiteiten als lezen, schrijven, TV kijken of het uitoefenen van een hobby.

 

Deel 1: het low vision onderzoek

Tijdens het onderzoek wordt door de low vision specialist van Ergra Low Vision bekeken of u met een speciale bril en/of hulpmiddel in staat bent om die dingen te blijven doen of weer te gaan doen waarin u beperkt wordt door uw gezichtsvermogen. Zo kunt u wellicht met een handloep de etiketten in de supermarkt  weer goed lezen of met een speciaal voor u op maat gemaakte telescoopbril de ondertiteling op televisie weer goed zien.

 

Deel 2: het gesprek met de revalidatiespecialist

Een visuele beperking kan helaas alledaagse activiteiten, zoals de krant lezen, televisie kijken, het huishouden doen of werken minder vanzelfsprekend maken. Wellicht heeft u vragen over hoe u bepaalde dingen nog wel kunt blijven doen of wilt u voorbereid zijn op wat u nog te wachten staat. Om u bij dit soort vragen te begeleiden, krijgt u tijdens het spreekuur ook advies van een revalidatiespecialist van Visio.

 

Ergra Low Vision

Ergra Low Vision is ruim 50 jaar specialist op het gebied van Low Vision in Nederland en Duitsland. Ergra Low Vision is werkzaam op meer dan 200 locaties en werkt nauw samen met oogartsen, revalidatiecentra en patiëntenorganisaties.

 

Ergra Low Vision

Carnegielaan 6

2517 KH Den Haag

070 - 311 40 70

info@ergra-low-vision.nl

www.ikwilbeterzien.nl

 

 

Koninklijke Visio

Visio is het expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen. Bij Visio kan iedereen terecht met vragen over slechtziend of blind zijn, ook indien daarnaast sprake is van een verstandelijke, lichamelijke of andere zintuigelijke beperking.

 

Visio biedt informatie en advies, maar ook verschillende vormen van onderzoek, begeleiding, revalidatie, onderwijs en wonen.

Medewerkers van Visio kijken naar wat wél kan in plaats van wat niet kan. Het vizier staat altijd gericht op resultaat, samenhang en betrouwbaarheid. Visio realiseert met een persoonlijke aanpak tevreden cliënten. Respect voor de cliënt en haar keuzes en de kwaliteit van zijn of haar leven staat voorop.

 

Kijk voor meer informatie op www.visio.org of bel met het cliëntenservicebureau van Konklijke Visio: 088- 585 85 85.

  

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.