Bezoeker

Oogheelkunde

 

Het specialisme oogheelkunde houdt zich bezig met verschillende aandachtsgebieden binnen de algemene oogheelkunde. Wanneer u bijvoorbeeld een hoornvliestransplantatie moet ondergaan, speciale implantlenzen krijgt tegen staar, last heeft van droge ogen of verstopping van de traanwegen, komt u op de afdeling oogheelkunde. 

 

Wij werken continue aan het verbeteren van de kwaliteit van zorg op basis van uw ervaringen. De oogarts zal u vragen om een korte digitale vragenlijst in te vullen voorafgaande aan uw staar operatie als u op de polikliniek bent. Dezelfde vragenlijst krijgt en na 3 maanden via een e-mail nogmaals aangeboden. We meten hiermee wat de operatie voor u heeft opgeleverd. Alle informatie wordt verwerkt door een onafhankelijk instituut. Uw anonimiteit is hierbij gewaarborgd. In de film op de website

https://www.patientervaringsmetingen.nl/ wordt de meting aan u uitgelegd.

 

Bij de oogarts

De oogartsen van Ziekenhuis Tjongerschans werken nauw samen met andere specialisten. Voor de behandeling van verstopte of vernauwde traanwegen is er een samenwerking met de afdeling radiologie en kno. En op het gebied van refractiechirurgie, bijvoorbeeld voor laserbehandelingen of lensimplantaties, hebben we contact met HanzeVision, het academisch refractiecentrum Groningen. Voor andere oogheelkundige aandachtsgebieden is er intensief contact met andere Friese ziekenhuizen.

  

De afdeling oogheelkunde is partner van Het Oogzorgnetwerk, een initiatief van Het Oogziekenhuis Rotterdam. Binnen het Oogzorgnetwerk delen diverse afdelingen oogheelkunde in Nederland kennis, ervaringen en innovaties met elkaar. Daarnaast worden gezamenlijke richtlijnen vastgesteld die excellente oogheelkundige zorg nastreven. Op deze manier wordt de kwaliteit van oogheelkundige zorg continu verbeterd.

 

Niet alleen afdelingen Oogheelkunde werken samen binnen Het Oogzorgnetwerk, maar ook met opticiens, optometristen, de OOGbus en revalidatieinstellingen wordt intensief samengewerkt. Door deze samenwerking verloopt het gehele zorgproces voor u zo voorspoedig mogelijk.

 

 

 

Het is belangrijk dat u bij een bezoek aan onze poli en bij opname een begeleider meeneemt. Dit vragen wij in verband met uw eigen veiligheid.

 

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.