Bezoeker

Bij de nucleair geneeskundige

Nadat u door uw behandelend arts bent verwezen voor onderzoek op de polikliniek nucleaire geneeskunde van de Tjongerschans, en we een afspraak hebben gemaakt, meldt u zich op onze afdeling. Daar krijgt u een injectie met radioactieve stof, meestal in een bloedvat in de arm. De radioactieve stof heeft even tijd om zich te verspreiden in het orgaan of lichaamsdeel dat we gaan onderzoeken. Afhankelijk van de duur van de wachttijd en het soort onderzoek wacht u in de wachtkamer of kunt u tussendoor naar huis.

 

Nadat de wachttijd is verstreken, brengt een van de medewerkers u naar de onderzoekkamer waar de camera staat. Afhankelijk van het soort onderzoek maken we één of meer foto's. Dat kan 5 minuten duren, maar soms ook 45 minuten. Tijdens het gehele onderzoek, ook bij het maken van de foto's, blijven onze medewerkers bij u.

 

Nadat de foto's zijn gemaakt, moet u meestal nog even in de wachtkamer wachten. De arts van de afdeling kijkt of de foto's goed zijn gemaakt en eventueel maken we extra foto's. Hierna is het onderzoek klaar en kunt u naar huis. De nucleair geneeskundig specialist beoordeelt de onderzoeken en stuurt de uitslag van het onderzoek door naar uw behandelend arts.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.