Bezoeker

Tjongerschans behaalt groene vinkje goede stomazorg

 

 

Ziekenhuis Tjongerschans krijgt voor zowel darmstomazorg als voor urinestomazorg in 2015 het groene vinkje voor goede stomazorg van de Stoma Zorgwijzer. Ziekenhuislocaties die stomazorg bieden zijn getoetst aan 13 minimale normen, vanuit het perspectief van stomadragers.

De Stoma Zorgwijzer is ontstaan vanuit de behoefte om keuze-informatie te geven aan stomadragers. “De stomazorg in Nederlandse ziekenhuizen heeft dankzij het transparant maken van deze keuze-informatie een kwaliteitsimpuls gekregen.”, aldus de Stomavereniging.

 

Wanneer een patiënt in de Tjongerschans wordt opgenomen voor het aanleggen van een stoma (darm- of urinestoma) begeleidt de verpleegkundig specialist stomazorg deze patiënt voor, tijdens en na de operatie. Bij patiënten met een ziekteproces waarbij stoma‑aanleg onvermijdelijk is, wordt in een zo vroeg mogelijk stadium de verpleegkundig specialist stomazorg ingeschakeld. Tijdens het gehele proces adviseert, informeert en ondersteunt de verpleegkundig specialist stomazorg de patiënt, partner of familie.

 

www.stomavereniging.nl

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.