Bezoeker

Behandeling in de Tjongerschans

Voor een succesvolle behandeling van borstkanker is een aantal verschillende factoren van belang.

  • Als de tumor in een vroeg stadium ontdekt wordt kan dit gunstig zijn voor de genezing.
  • Een goede behandeling vraagt om een juiste inschatting van de grootte van het gezwel en de betrokkenheid van eventuele okselklieren.
  • Om de tumor te verwijderen zal de meest geschikte operatie gekozen worden en/of een radiotherapeutische behandeling(bestraling).

Hierna worden de aanvullende behandelingen ingezet, zoals chemotherapie, hormoontherapie en immunotherapie om het toekomstperspectief zo gunstig mogelijk te maken. Deze therapieën worden in nauw overleg tussen alle behandelaren  afgestemd op de eigenschappen en uitbreiding van het gezwel.

 

Voor het vaststellen van de diagnose en de juiste behandeling is afstemming in een vroeg stadium nodig tussen alle betrokken specialisten. Iedereen heeft daarin zijn eigen specialisme. De chirurg, de radioloog, de radiotherapeut en de patholoog zijn nauw betrokken bij de diagnosestelling.

 

Na het stellen van de diagnose borstkanker worden alle mogelijke behandelingen overwogen zoals chirurgie, radiotherapie en aanvullende behandelingen. Alle behandelaren zijn bij het opstellen van het behandelplan voor iedere individuele patiënt betrokken. Met andere woorden; het behandelplan van elke patiënt wordt vooraf besproken door de chirurg, de radioloog, de patholoog, de radiotherapeut en de medisch oncoloog.

 

Daarnaast hebben specialistisch verpleegkundigen mammacare, oncologieverpleegkundigen en medisch maatschappelijk werkers een belangrijke taak in de  begeleiding van de patiënten. 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.