Bezoeker

Nazorg voor Intensive Care-patiënten nu ook online

Stel, u of uw naaste is opgenomen op de Intensive Care, een ingrijpende gebeurtenis. Na thuiskomst merkt u dat u zich toch niet helemaal zichzelf voelt. Een verminderde eetlust en gevoelens van angst spelen ineens een rol in uw dagelijks leven. Uw ziektebeeld kan vervolgens, in combinatie met de behandeling, leiden tot onverwachte, langdurig aanhoudende klachten. In zo’n geval is het fijn om ervaringen die u heeft opgedaan tijdens de behandeling te kunnen bespreken in een nagesprek. Bij ziekenhuis Tjongerschans in Heerenveen kunt u dan terecht bij de IC Nazorgpoli, die inmiddels ook digitaal is.

 

Wat doet de IC Nazorgpoli

Op de IC Nazorgpoli kunt u een nazorggesprek krijgen om te kijken hoe u de periode op de Intensive Care heeft ervaren. De IC-arts en IC-verpleegkundige bespreken met u wat er precies is gebeurd, de periode van opname, hoe het met uw gezondheid is en of u klachten aan de opname heeft overgehouden. U kunt uiteraard samen met een familielid naar het gesprek komen. Aan het eind van dit gesprek geeft de IC-arts samen met de IC-verpleegkundige  een advies. Wanneer het nodig is kunnen zij u doorverwijzen naar bijvoorbeeld een fysiotherapeut of een andere specialist.

 

Wanneer IC Nazorgpoli?

Er zijn veel gevallen waarin u als patiënt op de Intensive Care terecht kan komen. Nazorg is hierbij niet in alle gevallen noodzakelijk. U komt in aanmerking voor de IC Nazorgpoli als u minimaal twee dagen aan de beademing heeft gelegen, er een ingrijpende gebeurtenis heeft plaatsgevonden of wanneer er wordt gedacht dat u het nodig zou kunnen hebben. Ook komen familieleden van overleden patiënten in aanmerking voor een gesprek.

 

Online vragenlijst

De IC Nazorgpoli van Tjongerschans is vanaf nu ook online. Zes weken na ontslag krijgt u een digitale vragenlijst opgestuurd. De vragenlijst informeert naar uw lichamelijke en psychische conditie. Er wordt bijvoorbeeld gevraagd naar voeding, slapen, gezondheidsbeleving, stress, geheugenproblemen en allerlei dagelijkse bezigheden, zoals huishoudelijk werk, boodschappen doen en telefoneren. Afhankelijk van de antwoorden die hierop worden gegeven, kunnen zorgverleners inspringen door het aanbieden van een gesprek op de IC Nazorgpoli. Bevindingen uit het gesprek worden digitaal verwerkt en belangrijke informatie wordt doorgestuurd naar de huisarts. 

Het feit dat de IC Nazorgpoli nu ook digitaal is, biedt zowel voor u als voor de specialisten gemak. Het zorgt ervoor dat uw gegevens veilig op één plek in één systeem staan en dat specialisten er makkelijk bij kunnen. Heeft u niet de mogelijkheid om de vragenlijst digitaal te ontvangen? Geen probleem. In dat geval krijgt u de vragenlijst thuisgestuurd.

 

 

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.