Bezoeker

Afspraak- en spreekuurinformatie

Spreekuur

 

Gecombineerd spreekuur urineverlies

 

Ziekenhuis De Tjongerschans heeft een gecombineerd spreekuur speciaal voor vrouwen. U hebt hiervoor een verwijzing nodig van uw huisarts. Uw bezoek aan het spreekuur duurt gemiddeld 1½ uur.

Wanneer u op het spreekuur komt, wordt u ontvangen door de incontinentieverpleegkundige Afke de Vries. Zij laat u eerst op een speciaal toilet plassen voor een urinestraalmeting. Daarna kijkt zij met een echoapparaat of uw blaas goed leeg is. Vervolgens bespreekt zij met u de vragenlijst en mictielijst die u hebt ingevuld. Als dat gereed is, wordt u gezien door de gynaecoloog dr. Van der Houwen. Zij zal een inwendig onderzoek bij u doen. Ten slotte beoordeelt de bekkenbodemfysiotherapeut uw bekkenbodem spieren. Dit gebeurt ook inwendig. Hierna volgt de diagnose en behandeling. In enkele gevallen is een vervolgonderzoek nodig bij de uroloog.

 

Afspraak maken

 

Voor vragen of om een afspraak te maken voor het gecombineerd spreekuur urineverlies kunt u op maandag tussen 8.30 en 12.00 uur telefonisch of via afke.de.vries@tjongerschans.nl contact opnemen met Afke de Vries, incontinentieverpleegkundige.

 

Telefoonnummers

 

Afke de Vries, incontinentieverpleegkundige: 0513 – 685 255.

Polikliniek gynaecologie: 0513 - 685 245.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.