Bezoeker

Samenwerking met specialismen

Door jarenlange ervaring en bijscholing is er over diverse ziektebeelden een ruime hoeveelheid kennis en deskundigheid ontstaan. Hierdoor kunnen de diëtisten u volgens de nieuwste inzichten adviseren. In de Tjongerschans betreft dit:

  • Begeleiding van patiënten met chronisch hartfalen. Er is een nauwe samenwerking tussen de diëtist en de consulent chronisch hartf alen Diabetes. Door samenwerking met de specialist en diabetesverpleegkundige kunnen we optimale zorg bieden.
  • COPD (chronische longaandoening). De diëtist verzorgt een voedingsadvies op maat en kan zonodig een vergoeding aanvragen voor gebruik van Respifor®. Er is een nauwe samenwerking met de COPD-verpleegkundige. Zonodig ziet de diëtist COPD-patiënten ieder jaar terug voor een beoordeling van de voeding.
  • Energieverrijking. Advies op maat; aangepast aan uw mogelijkheden en wensen. We kunnen een verklaring invullen voor vergoeding van een dieetpreparaat (drinkvoeding) in de thuissituatie.
  • Glutenvrij. De diëtisten zien regelmatig patiënten met een glutenvrij dieet, waardoor hun kennis en ervaring op peil blijven. Naast uitleg over het dieet letten we extra op hoeveel u eet en adviseren we, indien nodig, een aanvulling van vitaminen en mineralen.
  • Begeleiden van patiënten die zijn hersteld van kanker.
  • Hersenbloeding (CVA). De diëtist kan voedingsadviezen geven als er door een hersenbloeding kauw- of slikproblemen zijn ontstaan. Hierbij werken we nauw samen met logopedisten, die de kauw- en slikfunctie beoordelen. Desgewenst kunnen we adviseren over gebruik en vergoeding van speciale dieetpreparaten.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.