Bezoeker

Astma bij kinderen

 

Als je net gehoord hebt dat je astma hebt is het logisch dat jij en je ouders zich zorgen maken en veel vragen hebben. Ook als je al lang weet dat je astma hebt kunnen er vragen zijn. Zo is het goed om te weten hoe je kunt voorkomen dat je het benauwd krijgt. En wat je moet doen als je benauwd bent. De astmaconsulent kan samen met jou en je ouder(s) een antwoord zoeken op  die vragen.

 

Astma

Astma is een ziekte in je longen . Als je astma hebt zijn de luchtwegen aan de binnenkant rood en gezwollen. Ze zijn ontstoken zeggen we dan. Astma is een ontsteking van de luchtwegen. Je gaat ervan  hoesten en piepen  en soms  krijg je het benauwd.

 

Als je een astma-aanval hebt zijn je luchtwegen vernauwd waardoor je moeilijk kunt ademhalen. Vaak komen die klachten onverwacht. . Bijvoorbeeld tijdens de gymles, als je uit een warm klaslokaal ineens in de koude buitenlucht komt of als het buiten mistig is. Als je astma hebt kun je last hebben van bijvoorbeeld huisdieren, grassen, bomen, en/of de huisstofmijt.

 

Astma is dus een beetje lastig en voor iedereen  verschillend, daarom is het belangrijk dat je leert hoe jouw astma is en hoe jij er zelf goed mee kunt omgaan.

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.