Bezoeker

Vormen van anesthesie

Er zijn verschillende vormen van anesthesie: algehele, regionale en lokale anesthesie, of een combinatie van regionale en algehele anesthesie.

 

Algehele anesthesie

 

Bij algehele anesthesie brengt de anesthesioloog u in diepe slaap. Hierdoor merkt u niets van de operatie. U komt pas weer bij als de operatie achter de rug is en u kunt zich er niets van herinneren.

 

Regionale anesthesie

 

Regionale anesthesie verdooft een deel van uw lichaam. Een bekende vorm van regionale anesthesie is de ruggenprik. Hierbij wordt het onderste deel van uw lichaam verdoofd. U bent tijdens de operatie volledig bij bewustzijn. Maar als u het prettig vindt kan u een slaapmiddel worden toegediend, zodat u weinig meer van de operatie merkt. Ook bijvoorbeeld uw arm en/of schouder kunnen worden verdoofd met een regionale vorm van anesthesie. De algehele en regionale anesthesie worden altijd toegepast door een anesthesioloog.

 

Lokale anesthesie

 

Lokale anesthesie, de plaatselijke verdoving, kan ook door een andere arts worden gegeven. U kent deze verdoving misschien wel van de tandarts of als uw huisarts een wratje weghaalt. Een injectie verdooft een deel van de huid of de directe omgeving van een tand.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.