Bezoeker

Hoe is uw recht op privacy?

Een zorgverlener (bijvoorbeeld uw arts of verpleegkundige) moet rekening houden met uw privacy. Dit betekent dat hij/zij u spreekt, onderzoekt of behandelt zonder dat er anderen bij zijn. Het betekent ook dat het ziekenhuis zorgvuldig omgaat met uw persoonsgegevens zoals uw ziekte of adres. Deze gegevens staan bijvoorbeeld in uw medisch dossier en in diverse computerbestanden.

Alleen zorgverleners die betrokken zijn bij uw behandeling mogen uw behandelingsgegevens inzien, voor zover noodzakelijk. Ook medewerkers op bijvoorbeeld de polikliniek kunnen uw gegevens inzien. Dit is nodig voor de voorbereiding van uw bezoek of de afwerking daarvan. Het personeel van Tjongerschans heeft daarom een geheimhoudingsplicht.

Uw zorgverzekeraar ontvangt een specificatie van uw behandeling in ziekenhuis Tjongerschans. Wilt u niet dat Tjongerschans op de zorgnota voor uw zorgverzekeraar vermeldt welke zorgactiviteiten zijn uitgevoerd en voor welke indicatie u add-on (dure) geneesmiddelen gebruikt? Dan kunt u dit kenbaar maken door dit formulier privacyverklaring zorgnota te printen, in te vullen en in te leveren bij de polikliniek waar u onder behandeling bent.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.